Кропивницький боксер виборов "золото" на молодіжному Чемпіонаті Європи

  • 26 жовт. 2021 16:02
  • 844
    • Новина Кропивницький боксер виборов «золото» на молодіжному Чемпіонаті Європи Ранкове місто. Кропивницький
     
    Бозорбоя Матякубова готуватимуть до Олімпійських ігор 2024, інформує Кіровоградська обласна рада у фБ.
     
    23 жовтня у чорногорському місті Будва завершився молодіжний Чемпіонат Європи з боксу 2021. Студент факультету фізичного виховання ЦДПУ ім. Володимира Винниченка Бозорбой Матякубов здобув перемогу, здолавши суперників з Росії, Туреччини, Хорватії та Іспанії. 
    Заступник голови обласної ради та голова обласної федерації боксу Вадим Волканов підтримував чемпіона у Чорногорії, а сьогодні розповів про наступні цілі команди. 
     
     
    Він зазначив, що на чемпіонаті Європи найбільш принциповою та важливою перемогою була над російським боксером.
     
    - Перший бій Бозорбоя на чемпіонаті відбувся з турецьким спортсменом. На мою думку, це один із кращих боксерів турніру і Матякубов був серйозно налаштований та отримав перемогу в усіх раундах за оцінками п’яти суддів. Крім цього, відзначу високу морально-психологічну підготовку нашого бійця у принциповому поєдинку проти боксера з Росії. До цього, на міжнародних змаганнях, Бозорбой двічі йому програвав, а цього разу ще й вирішувався вихід до фіналу чемпіонату Європи. Для усієї команди ця перемога була надважливою, - наголосив заступник голови обласної ради. 
     
    За словами Вадима Анатолійовича, першим чемпіоном Європи з Кіровоградщини був Володимир Долгунь у 1980 році, минув 41 рік й область отримала другого золотого чемпіона. Він додав, що крім підготовки до календарних змагань головна ціль Бозорбоя Матякубова – Олімпійські ігри.
     
    - Є планові календарні змагання – це чемпіонати України та Світу. Проте, пріоритет - підготовка до Олімпійських ігор 2024 в Парижі. Над цим працює вся команда: тренери Віктор та Вадим Саласенко, обласна і національна федерації боксу. Спортивна підготовка є основною частиною тренувального процесу, але без належної матеріально-технічної бази стати чемпіоном Європи та вийти на рівень Олімпійських ігор просто неможливо. Саме тому висловлюю велику вдячність Сергію Дмитровичу Тарасову за постійну допомогу і підтримку, - розповів Вадим Волканов.