Кропивницький: Чому навчалися молоді художники у музеї Осмьоркіна?

  • 22 жовт. 2021 11:01
  • 498
    • Новина Кропивницький: Чому навчалися молоді художники у музеї Осмьоркіна? Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому у художньо-меморіальному музеї Олександра Осмьоркіна відбулася мистецька акція «Художні студії» за участі студентів факультету педагогіки, психології та мистецтв ЦНТУ імені Володимира Винниченка, інформує міська рада у ФБ.
     
    Захід відбувся за ініціативи старшого викладача кафедри мистецької освіти Лариси Кулініч, яка запропонувала відтворити квітковий натюрморт графітним олівцем в манері заслуженого художника України Наталії Мартинюк, персональна виставка якої експонується в музеї.
     
    Художники-початківці ознайомилися з експозицією «Графічні композиції Наталії Мартинюк» та переглянули презентацію і відеофільм про художницю.
    До участі в «Художніх студіях» долучилися і професійні художники Андрій Надєждін та завідувачка відділу образотворчого мистецтва Дитячої школи мистецтв Ольга Краснопольська.
     
    На завершення навчально-мистецького заходу заслужений художник України Андрій Надєждін, який багато років працював викладачем в художній школі імені Олександра Осмьоркіна, на прикладі власного малюнку пояснив основні принципи використання засобів художньої виразності в техніці малювання графічним олівцем.