Проблеми з вагою, відчуття клубка в горлі, судоми та біль у м’язах?

  • 21 жовт. 2021 08:50
  • 387
    • Новина Проблеми з вагою, відчуття клубка в горлі, судоми та біль у м’язах? Ранкове місто. Кропивницький

    Ендокринологія – це галузь медицини, що вивчає причини та прояви різноманітних ендокринних захворювань. Найважливішим елементом та найбільшим органом ендокринної системи є щитовидна залоза, вона розташована на передній поверхні шиї та виробляє гормони, необхідні для здійснення основних фізіологічних функцій людського організму.

    Відчуваєте клубок в горлі чи помітили припухлість на шиї?

    Це може бути симптомом збільшення щитовидної залози, який називають зобом. Серед інших ознак: утруднене дихання чи ковтання, набряклість горла, обличчя чи кінцівок, хриплий голос, відчуття ущільнень у лімфовузлах, потовщення язика, біль у ділянці шиї. Все це свідчить про патологію щитовидної залози, яку необхідно діагностувати та лікувати.

    Часто зоб виникає через нестачу йоду в організмі людини і з часом збільшена щитоподібна залоза може призвести до гіпотиреозу (зменшеного вироблення гормонів) та тиреотоксикозу (надмірного вироблення гормонів).

    Лікарі-ендокринологи медичного центру «ОН Клінік» вже під час первинної консультації оглянуть вашу щитоподібну залозу, дадуть направлення на необхідні аналізи та призначать ефективне лікування. Не варто займатись самолікуванням захворювань щитоподібної залози аби уникнути подальших можливих ускладнень.

    Ще одним поширеним симптомом порушень в роботі щитовидної залози є ненормоване зниження чи набір ваги.

    До схуднення призводить підвищення рівня гормонів, а до надлишкової ваги – зменшення вироблення гормонів. При гіпотиреозі хворим дуже важко скинути зайві кілограми і тренування чи дієти не дають бажаного результату. Саме тому слід звернутись на фахову консультацію до лікаря аби налагодити роботу гормонів в організмі. Прийом препаратів у підібраному лікарем дозуванні усуне причину, яка перешкоджає вашому схудненню.

    Існує низка інших поширених проблем і патологій пов’язаних з ендокринною системою. Часто на консультацію до ендокринолога направляють інші лікарі, наприклад, гінеколог, терапевт, адже ендокринна система невід’ємно пов’язана з іншими системами нашого організму. 

    Так, біль у м'язахсудоми та оніміння кінцівок свідчать про пошкодження нервових закінчень, спровоковане низьким рівнем гормонів щитовидної залози. Приймаючи участь у всіх обмінних процесах, гормони можуть спровокувати посилену м'язову збудливість, яка і призводить до судом.

    Порушення в роботі щитовидної залози може викликати розлади в функціонуванні всього організму. Спеціалісти медичного центру «ОН Клінік» зможуть надати вам кваліфіковану допомогу та допоможуть уникнути подальшого розвитку захворювання. Тому як тільки вас почали турбувати якісь із вищеперелічених симптомів радимо звернутися по консультацію до лікаря-ендокринолога.

    Записатись на консультацію до ендокринолога в медичному центрі «ОН Клінік» можна за номером 0800 300 700 (безкоштовно) або лишивши заявку на сайті https://bit.ly/3m5OVyV