Кіровоградщина: Яким буде урочище “Чорний Ворон”?

  • 21 жовт. 2021 08:45
  • 799
    • Новина Кіровоградщина: Яким буде урочище “Чорний Ворон”? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Учора, 20 жовтня, в селі Розумівка Кропивницького району відбулась виїзна робоча нарада за участі голови Кіровоградської ОДА Марії Чорної з приводу будівництва історично-меморіального комплексу “Чорний Ворон”, інформує у ФБ ОДА.
     
    Саме в Розумівці розташоване місце останнього бою отамана Чорного Ворона - військового діяча часів УНР. За словами архітектора проєкту Володимира Рака, там планують побудувати пам'ятний знак та церкву Пресвятої Богородиці.
     
    - Перша черга будівництва проєкту - зведення монументу та каплиці. Потім планується побудова господарських та адміністративних споруд, місць для паркування, - сказав Володимир Рак.
     
    На монументі буде зображено ворона на кургані,  ескізи ще проєктуються. Також там планують відтворити землянки часів Холодноярської республіки.
    Голова ОДА Марія Чорна зазначила, що обласна влада підтримує та ініціює проєкти, спрямовані на збереження культурної та історичної спадщини Кіровоградщини.
     
    - Я впевнена, що ми це робимо заради нашого майбутнього, заради наших дітей. Адже дуже важливо, аби наші діти мали міцне коріння, на якому вони можуть вчити своїх дітей, що вони - українці. Наша нація має вікові традиції та славетну історію, яку в нас генетично не може вбити ніхто, поки є люди, які готові боротись за це. Колись - це був отаман Чорний Ворон, зараз - воїни, які віддають життя на війні на сході України, - сказала Марія Чорна.