У Кіровоградській ОДА обговорили стратегію боротьби з коронавірусом

  • 21 жовт. 2021 08:35
  • 735
    • Новина У Кіровоградській ОДА обговорили стратегію боротьби з коронавірусом Ранкове місто. Кропивницький
     
    Учора, 20 жовтня, в Кіровоградській ОДА відбувся круглий стіл на тему “Адвокація на підтримку стратегій із вакцинації проти COVID-19 згідно з Дорожньою картою та їх виконання в Україні”. 
     
    Учасниками заходу стали заступник голови Кіровоградської ОДА Андрій Лісота, начальник департаменту охорони здоров’я Олег Рибальченко, головна санітарна лікарка області Надія Оперчук і представники місцевої влади. В якості спікерів долучені експерти та фахівці національного та міжнародного рівня - представники Міністерства охорони здоров’я України, Бюро ВООЗ в Україні, Департаменту охорони здоров'я, Національної технічної групи експертів з імунопрофілактики (НТГЕІ), Державного експертного центру України, Центру громадського здоров'я МОЗ України.  
     
    Під час круглого столу з відеозверненнями виступили Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко та Голова Бюро ВООЗ в Україні Др. Ярно Хабіхт. 
     
    - Ми забезпечили нові платформи для вакцинації: від розважальних центрів до наметів просто неба. Тепер потрібно зробити все можливе, щоб громадяни мали до них доступ. Особливо категорії професійного та вікового ризику, щоб вони отримали інформацію і послуги там, де їм зручно. Саме в цьому їм потрібна чітка координація між громадами і системою охорони здоров'я. Прошу використати максимум ресурсу, аби мінімізувати відстань між вакциною і людьми. Безпечна країна починається з безпеки громади, – звернувся до присутніх Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.  
     
    - Ми ваші спільники у цій справі. Кожного дня ми зіштовхуємося з антивакцинаторами, є люди, які спеціально розповсюджують фейкову інформацію, а ми їм протидіємо. Саме через це, голова ОДА Марія Чорна, її заступники, начальники департаментів охорони здоровя та освіти особисто виїжджають на місця та контролюють хід проведення імунізації населення. Ця адвокаційна кампанія втілюється у нас в області, ми чітко йдемо «дорожньою картою» та на даний момент маємо вже 40% вакцинованого населення першою дозою, – зазначив заступник голови Кіровоградської ОДА Андрій Лісота.