Кропивницький: Триває брифінг по питанню реконструкції Центрального скверу (ВІДЕО)

  • 20 жовт. 2021 15:46
  • 1173
    • Новина Кропивницький: Триває брифінг по питанню реконструкції Центрального скверу (ВІДЕО) Ранкове місто. Кропивницький
    Брифінг начальника управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища Романа Лунгола та т.в.о. начальника управління містобудування та архітектури Ірини Мартинової.
     
    На думку Романа Лунгола, сквер Центральний являється дуже темним. По висновкам комісії, близько 90 % дерев хворі на грибок. Йде мова не про спилювання дерев, а про підвищення рівня освітлення скверу. 
     
    - Центральний сквер зачинили на реконструкцію. Наразі тривають роботи з ліквідації підвалів. ТОВ "Будстандарт" та спеціальна комісія провели обстеження та зробили висновок, що підвали, що розташовані під сквером, є аварійними. Стелю руйнують коріння дерев. В першу чергу потрібно зробити сквер безпечним. Під час перемовин з інвестором міська рада поставила чітку вимогу: максимально зберегти зелені насадження. На території росте 102 дерева, десять з них комісія визнала сухостоєм, які потребують видалення.
    Територія, яка залишиться вільною біля Макдональдса, буде охайною і затишною, з доріжками, ліхтариками і фонтанами.