Кіровоградщина: Майже сотню матерів та татусів позбавили батьківських прав

  • 20 жовт. 2021 11:20
  • 657
    • Новина Кіровоградщина: Майже сотню матерів та татусів позбавили батьківських прав Ранкове місто. Кропивницький
     
    Поліцейські Кіровоградщини продовжують роботу щодо створення безпечного дитячого середовища.
     
    Діяльність підрозділів ювенальної превенції, насамперед, спрямована на попередження, виявлення та ефективне реагування на протиправні прояви стосовно неповнолітніх або за їх участі, а також на захист прав дітей.
     
    Протягом дев’яти місяців ювенальними поліцейськими спільно з представниками служби у справах дітей було проведено більше 2 тисяч рейдів, у ході яких виявлено 394 неповнолітніх, що проживають в складних життєвих обставинах. У підсумку з несприятливого середовища вилучено 93 дитини.
     
    Під час проведених заходів здійснли понад 4,6 тисяч перевірок утримання дітей, які проживають в сім’ях, які опинилися у складних життєвих обставинах, та склали відповідні акти обстеження житлово-побутових умов.
     
    За результатами перевірок спільно з представниками служб у справах дітей 95 осіб позбавлено батьківських прав.
     
    Правоохоронцями здійснюються заходи з протидії продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам до 18 років. Так, за 9 місяців поточного року поліцейські блоку превенції виявили та задокументували 200 фактів порушень правил торгівлі, відповідальність за які передбачена ч. 2 ст. 156 КУпАП.
     
    За результатами направлених подань до Головного управління ДПС в Кіровоградській області, прийнято рішення щодо анулювання 24 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкоголем та тютюновою продукцією.
     
    Упродовж дев’яти місяців до територіальних підрозділів поліції області надійшло 464 звернення щодо зникнення 510 дітей. Місцезнаходження 98% неповнолітніх було встановлено протягом доби, інших дітей розшукано у період понад добу.
     
    За кожним таким випадком правоохоронці вжили профілактичних заходів, зокрема щодо з’ясування причин самовільного залишення неповнолітніми домівок. У 53 випадках стосовно дорослих складено адміністративні матеріали за ст. 184 (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) КУпАП.
     
    Поліцейські продовжують роботу, спрямовану на створення безпечного дитячого середовища.
     
    За матеріалами
    відділу ювенальної превенції
    поліції Кіровоградської області