У театрі Кропивницького пройшли тактичні навчання рятувальників

  • 20 жовт. 2021 09:15
  • 616
    • Новина У театрі Кропивницького пройшли тактичні навчання рятувальників Ранкове місто. Кропивницький
     
    Відбулись тактичні навчання у Кіровоградському академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. М.Л. Кропивницького
     
    З метою підтримання бойової готовності особового складу пожежно-рятувальних підрозділів до дій на об’єктах, пожежі чи інші надзвичайні ситуації, на яких можуть мати особливо масштабні наслідки, – людські жертви та великі майнові втрати, рятувальники постійно проводять практичні тренування на таких об’єктах.
     
    Мета навчань: вивчити оперативно-тактичну характеристику об’єктів та особливості ведення оперативних дій при гасінні пожеж на цих об’єктах.
     
    Якісне проведення тактичних навчань дозволить у разі реального виникнення НС не допустити помилок, оперативно локалізувати осередок пожежі, приймати вірні рішення та належним чином організувати взаємодію усіх ланок, задіяних до ліквідації пожежі.
     
     
    На кожен об’єкт з масовим перебуванням людей складено оперативно-тактичну характеристику, що містить відомості про інженерне обладнання, системи водопостачання і забезпечення пожежної безпеки, запасні шляхи евакуації та рятування тощо, відповідно до особливостей яких планується організація проведення рятувальних робіт та гасіння пожежі.
     
    Так, 19 жовтня пройшли тренувальні тактичні навчання з особовим складом 1-го Державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України у Кіровоградській області з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у Кіровоградському академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. М.Л. Кропивницького.
     
    Під час навчань рятувальники відпрацювали алгоритм дій у разі розвитку максимально складної ситуації з урахуванням тактичної характеристики та пожежної небезпеки об’єкта, визначивши напрямок ведення оперативних дій, способи та методи ліквідації пожежі, провівши оперативний розрахунок сил та засобів, необхідних для ліквідації НС.
     
    У підсумку навчань особовий склад 1-го ДПРЗ м. Кропивницький успішно виконав поставлені задачі з ліквідації умовної пожежі у театрі.
     
    Пресслужба ГУ ДСНС в області