Рибогосподарську компанію змусили повернути водосховище державі

  • 19 жовт. 2021 19:11
  • 551
    • Новина Рибогосподарську компанію змусили повернути водосховище державі Ранкове місто. Кропивницький
     
    Кіровоградська обласна прокуратура повернула державі водосховище та прилеглі землі загальною вартістю 351 млн грн., інформує пресслужба обласної прокуратури.
     
    Олександрійська окружна прокуратура в судовому порядку зобов’язала рибогосподарську компанію повернути з протиправного користування Іскрівське водосховище разом з самовільно зайнятими земельними ділянками водного фонду, загальною площею 723 га, вартістю 351 млн грн.
     
    Підставою звернення до суду стало те, що, починаючи з кінця 2019 року, підприємство без наявності будь-яких правовстановлюючих документів здійснювало використання даного водного об’єкту у своїй господарській діяльності з метою риборозведення та вилову риби.
     
    Відзначимо, що поскільки Іскрівське водосховище використовується для забезпечення централізованим питним водопостачанням абонентів міста Жовті Води й прилеглих до нього селищ, воно взагалі не підлягає передачі у користування для рибогосподарських потреб.
    Господарський суд Кіровоградської області  повністю погодився з доводами прокуратури та своїм рішенням зобов’язав товариство повернути з протиправного користування означений водний об’єкт.