Кропивницький: Яким буде басейн у спортивній школі № 3? (ВІДЕО)

  • 12 жовт. 2021 15:00
  • 1748
    • Новина Кропивницький: Яким буде басейн у спортивній школі № 3? (ВІДЕО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні відбувся брифінг щодо ходу ремонтних робіт в ОСДЮСШОР "Надія" у Кропивницькому. Як зазначив заступник директора ТОВ "Будконтроль" Сергій Проненко:
     
     
    - На сьогоднішній день наше підприємство виконує будівельно-монтажні роботи на об’єкті реконструкція спортивної школи. Спочатку проєкт не передбачав таких голобальних конструктивних змін, які зараз виконуються у будівлі.
    Керівництво своєчасно прийняло відповідне рішення, яке дозволить реалізувати проєкт, щоби оновлений басейн відповідав усім сучасним нормам і був комфортним для наших містян. Адже в рядянські часи, коли будувалася школа, діяли інші стандарти, які вже є застарілими. Вода і електроенергія використовувались не ефективно. Сьогодні ми маємо намір розгорнути ремонтні роботи у якісно іншу площину - всі енергоресурси, які буде споживати спортшкола при експлуатації басейну, будуть оптимізовані. Тобто, вода буде використовуватись повторно і проходитиме легкий підігрів і очистку.
     
    Таким чином ми мінімізуємо затрати по водоспоживанню, затрати на очистку і підігрів. Після цього нам вдасться скоротити експлуатаційні затрати.
    Душові кабіни і роздягальні будуть окремими, а санвузли теж розділять, щоби нашим кропивничанам приємно і комфортно було займатися спортом у оновленій будівлі.
     
     
    Як прокоментував процес реконструкції провідний інженер відділу контролю за будівництвом Ігор Царьов:
     
    - Басейн - це лише частина комплексу будівлі спортивної школи "Надія". Загальна вартість проєкту складає 83 мільйони гривень, та будівництво розраховано на кілька років, тому цифра може змінитися. Основною задачею на сьогоднішній день є реконструкція басейну. Завдяки темпам робіт, яка взяла підрядна організація, і нашому бажанню ми до кінця року це реалізуємо. І наше місто матиме новий цивілізований сучасний басейн.
     
    На даний час вже виконано демонтаж покриття плитки басейну, приміщень роздягалень та душових, демонтаж системи опалення, вентиляції. Виконуються роботи по влаштуванню покрівлі над приміщенням басейну, демонтаж перегородок в приміщеннях роздягалень та душових.
    З наступного тижня планується влаштування перегородок душових та роздягалень, обшивка стін вологостійкими гіпсокартонними плитами, влаштування системи опалення в приміщенні басейну та виконання робіт, що стосуються безпосередньо чаші басейну.