Полтавський театр привіз кропивничанам "Украдене щастя"

  • 12 жовт. 2021 08:50
  • 864
    • Новина Полтавський театр привіз кропивничанам «Украдене щастя» Ранкове місто. Кропивницький
     
    Учора, 11 жовтня, до Кропивницького завітала трупа театру імені Миколи Гоголя з драмою Івана Франка "Украдене щастя". У театр Кропивницького на п’єсу режисера Владислава Шевченка прийшло багато молоді, серед яких і ліцеїсти школи мистецтв.
     
    Перед акторським складом та режисером стояло складне завдання: втілити на сцені один з найдраматичніших творів - п’єсу класика української літератури Івана Франка. А перевершити гру легендарного українського актора Богдана Ступки, якого пам’ятає старше покоління, - непроста задача.   
     
    Події і стосунки між персонажами, що розвиваються на сцені під час п’єси, супроводжує живий оркестр, який розміщений не в оркестровій ямі, як зазвичай, а в глибині сцени. До того ж музиканти вбрані в національні костюми і іноді "підіграють" акторам.  
     
    Драматичні події перемежовуться з гуцульскими запальними танцями, а герої та персонажі несподівано виходять на сцену з глядацького залу. 
     
    Пристрасть і нерозділене кохання, подружня зрада і вбивство - все це хвилює глядача і викликає безліч емоцій. Адже водночас і ненавидиш героя, і жалієш його, з одного боку засуджуєш його вчинки, а з іншого - розумієш... 
     
    Несподіваною і водночас чуттєвою була інтимна сцена Ганни та Михайла, їхнє щастя було яскравим, але таким коротким. За правилами драми конфлікт мав якимсь чином розрішитися, герої вистави не мали виходу - хтось мав померти, або покінчити з життям. Рішучий і мужній жандарм Михайло насправді бажав смерті, а безхарактерний Микола наважився вбити свого суперника.
     
    Знову задумуєшся над вічними питаннями: Чи варто боротися за своє щастя чи чекати, поки воно саме тебе знайде? Жити "правильно" чи щасливо? І хто на нього заслуговує? 
     
    Вистава викликала захоплення і шквал аплодисментів у шанувальників театру. Вдячні глядачі, а саме вихованці Центральноукраїнського наукового ліцею-інтернату, вручили акторам подарунок - великий кошик з солодощами. 
     
    Тож дякуємо "гоголівцям" за драму, акторську гру і емоції! Бажаємо нових творчих звершень, чекатимемо в наступних сезонах з новими п’єсами))