Як працюватимуть відділення «Укрпошти» у маленьких селах?

  • 8 жовт. 2021 09:46
  • 423
    • Новина Як працюватимуть відділення «Укрпошти» у маленьких селах? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Новий формат роботи відділень «Укрпошти» обговорили з керівниками РДА Кіровоградщини, інформує ОДА.
     
    У Кіровоградській ОДА відбулася нарада з керівництвом райдержадміністрацій під головуванням заступника голови облдержадміністрації Сергія Поліщука. 
     
    Зокрема, мова йшла про надання поштових послуг дирекції «Укрпошти» в області. Наразі відбувається реформування роботи відділень у невеликих населених пунктах. Виконуюча обов’язки керівника дирекції «Укрпошти» у Кіровоградській області Тетяна Капустіна зазначила: наразі фіксується невдоволення населення, однак сільська мережа поштових відділень не може існувати в тому стані, в якому вона перебуває, та потребує реформування. 
     
    За її словами, реформа полягає в тому, що населені пункти з чисельністю жителів до 1200 осіб будуть переведені в формат пересувного відділення зв’язку. Пересувне відділення – це автомобіль, який перевозить начальника відділення, листоношу і водія. Коли начальник такого відділення перебуває у приміщенні, листоноша разом з водієм курсує населеним пунктом і доставляє пенсію та періодчині видання, надає інші послуги. 
     
     - «Укрпошта» не призупиняє діяльність і не закриває відділення, ми змінюємо формат роботи. Всі послуги, які надавали раніше, будуть надаватися надалі. Ці зміни торкнуться навіть не всі населені пункти з чисельністю жителів менше 1200 осіб. Села, де більше 700 жителів, матимуть місцеву листоношу. У зовсім маленьких за чисельністю населених пунктах працюватимуть пересувні відділення зв’язку, - зазначила Тетяна Капустіна. 
     
    Заступник голови ОДА Сергій Поліщук закцентував увагу на тому, що в області буде закуплено 78 автомобілів для роботи «Укрпошти». Частина цих транспортних засобів вже працює в Знам’янці, Олександрії, Бобринці, Долинській. Далі передбачено придбання автомобілів для інших населених пунктів в районах.