Єпископ Марк благословив майбутніх захисників України на добру службу Вітчизні

  • 7 жовт. 2021 14:06
  • 698
    • Новина Єпископ Марк благословив майбутніх захисників України на добру службу Вітчизні Ранкове місто. Кропивницький
     
    На Кіровоградщині стартував осінній призов.
     
    Відповідно до Указу Президента України від 24 лютого 2021 року №71/2021 “Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2021 році” протягом жовтня-грудня 2021 року в Україні буде проводитись призов громадян України на строкову військову службу.     
     
    Зокрема 5 жовтня відправляється до війська перша команда з Кіровоградщини. 
    З нагоди першої відправки на території збірного пункту Кіровоградського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки відбулися урочисті заходи. 
     
     
     Зі словами привітання до майбутніх захисників України звернулися військовий комісар Кіровоградського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Ярослав Кучер, заступник голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Поліщук, заступник голови обласної ради Дмитро Лінько, голова ГО «Кіровоградська обласна організація спілки офіцерів України» Андрій Бойко, ветеран 3 полку спецпризначення Андрій Яровий та рідні призовників. 
     
    - Наразі вміння захищати свою домівку і рідний край необхідні кожному чоловіку нашої країни. Впевнений, що протягом служби ви достойно представлятимете у військах нашу область, вправно опануєте військові знання та навички і станете гідними Захисниками Батьківщини, - зазначив полковник Ярослав Кучер.   
       
     Благословив юнаків на легку і вірну службу Єпископ Кропивницький та Голованівський Марк.
     На завершенні заходу свої музичні вітання присутнім подарували артисти Кіровоградської обласної філармонії Людмила Мокряк та Владислав Бурага.
     
     
    За повідомленням тимчасово виконуючого обов’язки заступника військового комісара – начальника сектору комплектування Кіровоградського обласного ТЦК та СП підполковника Андрія Лисенка протягом осіннього призову з Кіровоградської області планується призвати 510 осіб, з них: 205 до Збройних Сил України, 212 до Національної гвардії України, 65 до Державної прикордонної служби України і 28 до Державної спеціальної служби транспорту.
     
    Призиватимуться придатні за станом здоров'я до військової служби громадяни України чоловічої статі 18-27 річного віку, які пройшли заходи професійно-психологічного відбору і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.
     
     
    Нагадуємо, відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28.08.2014 «Про невідкладні заходи щодо захисту України та зміцнення її обороноздатності», уведеного в дію Указом Президента України від 29.09.2015 №744  - військовослужбовці строкової служби до виконання бойових завдань в зоні проведення  операції Об’єднаних Сил в Донецькій та Луганській областях не залучаються.
     
    Пресслужба Кіровоградського обласного ТЦК та СП