Встановлюються обставини загибелі жінки під час пожежі на Балашовці

  • 7 жовт. 2021 13:43
  • 1603
    • Новина Встановлюються обставини загибелі жінки під час пожежі на Балашовці Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому підприємство, де 5 жовтня сталась пожежа і загинула 44-річна жінка, не мало дозволу на роботу.
    Про це пише Суспільне Новини
     
     
    Перевірку там не проводили, бо власник не надав декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань пожежної безпеки, розповіла Суспільному речниця служби з надзвичайних ситуацій Оксана Мачак. Цей документ є дозволом для початку роботи. Підприємство працювало без нього.
     
    Пожежа сталась на вулиці Промислова, 6А у мікрорайоні Балашівка. По обидва боки вулиці немає житлових будинків, за парканами – автобази та склади.
    Гасили вогонь 23 пожежника майже три години, сказала Оксана Мачак.
     
    "Горіло 120 квадратних метрів матеріалів для виготовлення меблів у двоповерховій складській будівлі. Під час гасіння пожежі виявили тіло жінки. Причину пожежі встановлять слідчі".
     
    Чоловік, який працює по сусідству з будівлею, де сталась пожежа, каже, про пожежу та загиблу знає, ім'я та прізвище просив не називати: "Я не знаю, як ця дівчина там залишилася, що її проґавили, що вона там задихнулася".
     
     
    У Центр екстреної меддопомоги інформація про загиблу надійшла о 14:08, розповіла заступниця директора Центру Тамара Беспалова.
     
    "Бригада прибула на виклик о 14:20. Коли працівники ДСНС винесли жінку, вона була без ознак життя. На жаль, смерть була до приїзду швидкої".
     
    У Державному реєстрі юридичних осіб за адресою, де сталась пожежа, вказані три підприємства, які продають парфуми, косметику та хімічні продукти. Даних про підприємства, які виготовляють меблі, за цією адресою, немає.
     
     
    За словами речниці поліції в області Віталіни Бевзенко, причину смерті жінки встановлюють. Відкрили кримінальне провадження за статтею "Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою". За це передбачена відповідальність: обмеження волі до п'яти років або позбавлення волі до восьми років. Більше інформації, зокрема, і про власника складу, сказала, нададуть після перевірки.
     
    Суспільне також намагається з ним зв’язатись та знайти рідних загиблої.