Як у Кропивницькому відзначать День захисника і захисниці

  • 6 жовт. 2021 09:35
  • 846
    • Новина Як у Кропивницькому відзначать День захисника і захисниці Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кіровоградській ОДА обговорили концепцію відзначення Дня захисників і захисниць України, інформує ОДА у ФБ.
     
    У Кіровоградській облдержадміністрації відбулася робоча нарада, в рамках якої обговорили концепцію відзначення Дня захисників і захисниць України на Кіровоградщині.  
    Серед запланованих заходів – фінальний етап обласного національно-патріотичного проєкту "Захисник Кіровоградщини", який відбудеться 12 жовтня. 
     
    Також з початку жовтня у закладах освіти Кіровоградщини пройде акція "Напиши листа захиснику України". Листи через волонтерів передадуть військовим. 
    14 жовтня, у День захисників і захисниць України, відбудеться низка заходів. Зокрема, покладання квітів та вшанування пам’яті загиблих воїнів АТО (ООС) на Меморіальному комплексі "Фортечні вали" у м. Кропивницькому; 
    - виставка – презентація портрету отамана Чорного Ворона (Миколи Скляра) в Музеї мистецтв; 
    - урочистості на площі Богдана Хмельницького. 
     
    Також традиційно відбудеться церемонія нагородження військових обласними та міськими відзнаками і складання присяги на вірність Україні кадетами КЗ "Ліцей "Сокіл" Міської ради міста Кропивницького" та КЗ "Центральноукраїнський ліцей-інтернат спортивного профілю Кіровоградської обласної ради". 
     
    Крім цього, на території Козачого острову пройде фестиваль членів родин загиблих, волонтерів та військових "Радість в камуфляжі". Також тут представлять демонстраційно-інформаційні локації від силових структур, проведуть лицарські бої.
     
    На Козачому острові заплановано встановлення національного рекорду з виконання складно – координаційної вправи бьорпі. На цій локації пройдуть дитячі майстер-класи, фейс-арт та інші розваги, квест для молоді, шведсько-український танцювальний флешмоб. Для дітей буде можливість записати відеозвернення до захисників України. Також працюватиме польова кухня та майстер-класи з приготування кулішу.
     
    Довідково: 
     
    3 серпня Володимир Зеленський підписав закон про День захисників і захисниць України, передає УНН.
     
    Президент Володимир Зеленський підписав закон про День захисників і захисниць України, згідно з яким назва свята “День захисника України”, що щорічно відзначається 14 жовтня, змінюється на “День захисників і захисниць України”. Про це УНН стало відомо із офіційного сайту Глави держави.
     
    Цитата:
     
    Документ сприятиме гендерно збалансованому висвітленню ролі військовослужбовців у захисті нашої країни та належному вшануванню воїнів обох статей. Адже багато жінок нарівні з чоловіками брали участь у захисті суверенітету й територіальної цілісності України”, — йдеться в повідомленні.