У Кропивницькому триває наймасштабніша в Україні міжнародна агропромислова виставка

  • 1 жовт. 2021 17:07
  • 949
    • Новина У Кропивницькому триває наймасштабніша в Україні міжнародна агропромислова виставка Ранкове місто. Кропивницький
     
    Дев’ятий рік поспіль в Кропивницькому проходить наймасштабніша в Україні міжнародна агропромислова виставка. “АгроЕкспо-2021“. Експозиція проходить кожного року восени на території площею понад 125000 м2.
     
    Ця виставка входить в ТОП-10 найбільших аграрних виставок Європи. Щорічно в ній беруть участь близько 500 профільних вітчизняних та іноземних компаній. Заснована вона в 2013 році. У цьому році у відкритті виставки взяв участь міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко.
     
     
      
      Тут проходить польова демонстрація техніки та технологій, виставка сучасних автомобілів - АвтоЛенд. Відвідувачі можуть посмакувати різноманітними стравами кухонь народів світу на фестивалі вуличної їжі. У рамках “Покровського ярмарку“ проходять різноманітні розважальні заходи. Гостей ярмарку зустрічає Мартин Боруля - головний герой комедії нашого земляка Карпенка - Карого у виконанні Миколи Барабулі.
     
     
    Традиційно в цьому році пройшов конкурс на найбільший гарбуз - “Гарбуз - велетень“. Вага  овоча склала 80 кг.
      
      Кожен з відвідувачів зможе знайти тут щось для себе: виступи народних колективів, продукти від фермерських господарств, сувеніри та вироби майстрів, майстеркласи, різноманітні розваги для дітей та дорослих.
     
     
     
     
     
     
     
    Автор: Максим Кваша