"Я - згублена в снігу осіння квітка..." У Музеї мистецтв поетеса Людмила Макей представила свою творчість

  • 30 вер. 2021 22:15
  • 998
    • Новина «Я - згублена в снігу осіння квітка..." У Музеї мистецтв поетеса Людмила Макей представила свою творчість Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому у Музеї мистецтв пройшов творчий вечір кропивницької журналістки, поетеси, художниці-аматорки Людмили Макей "Коли маестро грає блюз". На день її іменин завітали друзі, колеги та рідні пані Людмили. Саме осінь має особливе значення для мисткині: це час перемін в її житті, час переїздів, коли вступала до педагогічного інституту, час, коли переїхала з рідного міста до обласного центру, час, коли з’явилося нове захоплення, час позитивних змін у житті. Саме тому Людмила Анатоліївна присвятила осені вірші та пісні.
     
    Людмила Макей. Композиція "Осінь"
     
     
     
    Після навчання перспективна дівчина стала викладати фортепіано і історію музики у Олександрійському педагогічному училищі. Саме тут вона написала свою першу пісню. Пісня про сніжинку була була написана для старшої доньки Катерини, яка виступала з нею в обласній філармонії і навіть зайняла призове місце. А сама композиція увійшла до збірки "Пісенне перехрестя".
     
    І як же ж без кохання? У пісенному доробку молодої поетеси з’явилась пісня "Вечір", яку вона і виконала на фортепіано. Але це не все - на творчий вечір пані Людмили завітав і дуєт "Мета". Олександр Грановський і Олена Донець виконують пісні різними мовами, та їхньою родзинкою являється новий незвичайний музичний інструмент ханг, який нагадує собою летальну тарілку і створює незвичну для слухачів музику.
     
    Саме під звуки цього "НЛО" музиканти виконали пісню Людмили Макей "Вечір".
     
    Пісню Людмили Макей "Вечір" виконує дует "Мета"
     
     
     
    Гості творчого вечора мали змогу помилуватися і художніми роботами Людмили Анатоліївни, адже вона не лише пише музику і вірші, а і любить малювати. Кілька років тому Пані Людмила зацікавилася живописом, її квіти особливо виразні, а пухнасті тваринки дуже милі і "теплі".
    Та не так давно - пару років тому - відвідавши майстер-клас з петриківки у Музеї мистецтв, художниця захопилася і цим напрямком живопису. Тепер Людмила малює петриківкою усюди: і на дощечках, і на чашках, і на ялинкових кульках, надихаючи своїм прикладом колег-журналістів.
     
     
    Минулого року місцева поетеса Антоніна Корінь запропонувала колезі по перу видати книгу з її статтями, адже Людмила Макей працює журналісткою і зібрала за своє життя багато різних оповідей, статтей та інтерв’ю з цікавими людьми. До книги "З одного тіста" увійшли проза, поезія, публіцистика Людмили, вірші доньки Катерини та навіть мамині оповідки.
     
    Навіщо я кохаю вас, навіщо?
    Холодну осінь можна пережити
    Весну хіба ж то можна розбудити,
    Торкнувши струни трепетної тиші...
    Навіщо?
     
    Нізащо не признаюсь вам, нізащо
    Яка печаль мої туманить очі, 
    Коли світанок з росами шепоче
    Про ніч, де все інакше, все інакше.
    Нізащо...
     
    Нізвідки не прийду до вас, нізвідки
    Мій шлях до вас - це вічний шлях у вирій
    Ви - паводок весняний, непокірний.
    Я - згублена в снігу осіння квітка...
    Нізвідки...
     
     
     
     
     
     
    ФОТО Музею мистецтв