На Кіровоградщині судитимуть водія, який спричинив смертельну аварію

  • 30 вер. 2021 15:24
  • 568
    • Новина На Кіровоградщині судитимуть водія, який спричинив смертельну аварію Ранкове місто. Кропивницький
     
    Спричинив смертельну ДТП у стані алкогольного сп’яніння: судитимуть мешканця Кіровоградщини, інформує пресслужба обласної прокуратури.
     
    За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури завершено слідство за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту, внаслідок чого загинула людина та травмувалося троє пасажирів, в тому числі дитина (ч.3 ст. 286-1 КК України).
     
    Дорожньо-транспортна пригода сталася 4 серпня 2021 року на території Голованівського району (колишній Гайворонський район) на автомобільній дорозі сполученням «смт. Салькове - смт. Завалля».
     
    За версією слідства, обвинувачений, керуючи автомобілем Opel Veсtra без водійського посвідчення та у стані алкогольного сп’яніння, безпідставно перетнув суцільну лінію дорожньої розмітки та виїхав на зустрічну смугу, де допустив зіткнення з автомобілем «ВАЗ-2101».
     
    У результаті зіткнення водій «ВАЗ-2101» помер на місті пригоди, а 9-тирічний пасажир отримав легкі тілесні ушкодження. Крім того, двоє пасажирів, що перебували в авто обвинуваченого, отримали ушкодження різного ступеня тяжкості.
     
    На даний час, обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.