Уряд виділяє додаткові кошти на кисень та зарплати працівникам лабораторій

  • 30 вер. 2021 15:07
  • 368
    • Новина Уряд виділяє додаткові кошти на кисень та зарплати працівникам лабораторій Ранкове місто. Кропивницький
     
    Додаткові гроші на кисень та доплати епідеміологам і лаборантам – розпорядження КМУ.
     
     Уряд прийняв рішення про виділення 205 млн грн на доплати до заробітної плати медичним та іншим працівникам центрів з контролю та профілактики хвороб, 395 млн грн на забезпечення централізованою подачею кисню ліжок у ковідних лікарнях. Про це повідомив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час засідання Уряду, інформує Урядовий портал.
     
    - Ми маємо бути готові до вибухового зростання кількості хворих, саме така тенденція розвитку подій при циркуляції Дельта-штаму коронавірусу. Також ми маємо забезпечити гідну заробітну плату епідеміологам і лаборантам, адже одномоментно по всій країні доведеться робити в рази більше тестів щодня аби вчасно фіксувати нові випадки й відстежувати контактних, - пояснив Міністр охорони здоров’я.
     
    Він додав, що вже готові понад 250 лікарень, що надають спеціалізовану допомогу при COVID-19. Вони розподілені на заклади різних хвиль реагування. Потужність закладів першої хвилі налічує майже 42 тис. ліжко-місць. Крім того, в областях закупили та отримали 14 790 кисневих концентраторів, 161 комп’ютерний томограф та 148 рентген-апаратів.
     
    Зараз в Україні наявні понад 10 млн доз різних вакцин від COVID-19 - обирайте та вакцинуйтесь якомога швидше. Чим більше людей отримують щеплення, тим менша ймовірність настання червоного рівня епідемічної безпеки в Україні.
     
    У зоні найвищого ризику важкого перебігу та смерті від COVID-19 люди старші 60 років, люди із супутніми захворюваннями, як-от: цукровий діабет, серцево-судинні, онкологічні хвороби та ті, хто щоденно контактує з великою кількістю людей, наприклад медики, освітяни, соцпрацівники, працівники державних органів.
     
    Дізнавайтеся більше про заходи протидії COVID-19 за номером контакт-центру 0 800 60 20 19 та на сайті vaccination.covid19.gov.ua.
     
    Перелік центрів масової вакцинації та пунктів щеплень шукайте за посиланням: list.covid19.gov.ua.