У Кропивницькому стартувала агропромислова виставка АгроЕкспо (ФОТО)

  • 29 вер. 2021 15:01
  • 1540
    • Новина У Кропивницькому стартувала агропромислова виставка АгроЕкспо (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 29 вересня, у Кропивницькому розпочала свою роботу агропромислова виставка АгроЕкспо.
     
    На виставку завітав міністр аграрної політики Роман Лещенко. Разом з Павлом Штутманом та головою ОДА Марією Чорною міністр поспілкувався з представниками машинобудівних підприємств, які представили свою техніку на експозиції.
     
    Як завжди на виставці можна придбати свійських тварин та птахів різних порід, правда, хочеться зауважити, що цьогоріч їх значно менше, ніж у попередні роки.
     
    Опівдні на сцені Покровського ярмарку розпочали свої виступи хорові та танцювальні колективи з різних громад області. Дитячі колективи танцюють польку і гопак, а старше покоління оспівує українське сало.
     
    Виробники з усієї України привезли мешканцям Кіровоградщини сушені гриби, ковбасу, мед, трави та наливку, ласощі та сир. Як і годиться, на ярмарку усе можна куштувати. 
     
    Присутні і вовняні вироби: жилетки, шкарпетки, светри, а також хутряні шуби та пальта. Садоводи можуть придбати саджанці кущів та дерев, кущі полуниці або виноградну лозу.
     
    Тож українцям є чим пишатися, це край талановитих і працелюбних людей.
     
    Вивчаючи історію заснування нашого міста, дізнаємося, у 1754 році, коли почала будуватися фортеця, тут вже у липні пройшов великий ярмарок, на якому продавали крупний рогатий скот. Ярмарок розташовувся у районі сьогоднішнього обленерго і спортивної школи, недаремно і вулиця, що пролягає поруч, має назву Велика Биківська.