Як облдержадміністрація залучатиме інвестиції на Кіровоградщину

  • 29 вер. 2021 14:30
  • 714
    • Новина Як облдержадміністрація залучатиме інвестиції на Кіровоградщину Ранкове місто. Кропивницький
     
    Марія Чорна провела офіційну зустріч з керівництвом урядового офісу із залучення інвестицій «Юкрейнінвест».
     
    Голова Кіровоградської ОДА Марія Чорна провела зустріч з виконавчим директором UkraineInvest - урядового офісу із залучення та підтримки інвестицій  Сергієм Цівкачом.
     
    Мета зустрічі – обговорення перспективних інвестиційних проєктів, які можуть бути впроваджені на Кіровоградщині. Під час зустрічі Марія Чорна презентувала можливості області, деталізувавши актуальні дані щодо найбільших виробництв та підприємств Кіровоградщини. 
     
    - Кіровоградська ОДА вже налагодила комунікацію з Вінницьким офісом «Юкрейнінвест» та направила інформацію про перспективні інвестиційні проекти та область. Нещодавно ми відвідали форум UkraineInvest Talks, у рамках якого презентували інвестиційний потенціал нашої області та ознайомили з успішними прикладами залучення інвестицій на Кіровоградщину. Сьогодні ми використовуємо виставку ″АгроЕкспо″  - не лише як виставку досягнень аграріїв і машинобудівників, а і як чудовий майданчик для презентації всього потенціалу Кіровоградщини. Тож наш регіон має всі передумови для активного залучення внутрішніх і зовнішніх інвестицій, - акцентувала в рамках зустрічі очільниця області. 
     
    У рамках зустрічі очільниця облдержадміністрації розповіла про найбільш перспективні напрямки підприємництва та виробництва на Кіровоградщині: сучасні підприємства з виробництва продуктів харчування, флагмани машинобудування - ПрАТ "Гідросила ГРУП", ПАТ "Ельворті", добувні підприємства. Крім цього Марія Чорна наголосила: область має позитивний досвід залучення інвестицій і в інших галузях. Місцева компанія "I&U Group" збудувала унікальний біогазовий комплекс з переробки органічних відходів цукрового виробництва в сировину для теплової та електричної енергії  і це перший проект в державі,який був втілений за програмою "Використання сільськогосподарських відходів в Україні". 
     
    Під час спілкування присутні обговорили подальші стратегічні вектори співпраці та можливості Кіровоградщини щодо залучення інвестицій у різних галузях промисловості та виробництва.