На Кіровоградщині правоохоронці викрили групу наркозбувачів

  • 29 вер. 2021 13:02
  • 577
    • Новина На Кіровоградщині правоохоронці викрили групу наркозбувачів Ранкове місто. Кропивницький
     
    Працівники управління карного розшуку спільно зі слідчими слідчого управління поліції області, із залученням бійців КОРДу та роти поліції особливого призначення, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, провели вісім обшуків у жителів Кропивницького.
     
    За результатами вжитих заходів було вилучено особливо небезпечний наркотичний засіб – концентрат з макової соломи, марихуану, метадон, психотропну речовину – метамфетамін, екстазі, прекурсор – ангідрит оцтової кислоти, а також пістолет для відстрілу гумових куль і 27 набоїв до нього та набої до нарізної зброї.
     
    Вилучені предмети та речовини направили на проведення експертиз.
     
    До складу групи входило 4 особи, віком від 39 до 50 років. Троє громадян вже притягувалися до кримінальної відповідальності за вчинення злочинів у сфері незаконного обігу наркотиків.
     
    Розслідування проводиться у рамках кримінальних проваджень, розпочатих за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.
     
    Санкцією статті передбачено покарання - позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.
     
    Управління карного розшуку
    поліції Кіровоградської області