Кропивницький: Єпископ Марк відвідав храм апостолів Петра і Павла (ВІДЕО)

  • 28 вер. 2021 13:34
  • 856
    • Новина Кропивницький: Єпископ Марк відвідав храм апостолів Петра і Павла (ВІДЕО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому 26 вересня, у 14-ту неділю після П’ятидесятниці, Петропавлівську парафію відвідав керівник Кропивницькою єпархією єпископ Кропивницький і Голованівський Марк.
     
    В цей день архієрей у тимчасовому храмі звершив Божественну літургію. З владикою співслужили секретар єпархіального Управління та настоятель парафії протоієрей Іван Шубин, священик Олександр Кожухар, диякон Іван Дяченко та диякон Віталій Гриценко.
    В кінці богослужіння владика Марк виголосив проповідь та привітав парафіян з недільним днем.
     
     
    Також з благословення митрополита Київського і всієї України, архієрей відзначив Миколу Івановича Супруна, активного парафіянина храму, який більше 10-ти років жертовно трудиться на парафії та активно бере участь у будівництві храму, медаллю «За жертовність і любов до України».
    Завершилось богослужіння духовним гімном «Боже Великий, Єдиний».
     
    ФОТО: Олександр Козловський
     
     
     
    Нагадаємо: у Кропивницькому четвертий рік поспіль триває будівництво храму апостолів Петра і Павла Православної церкви України, що розташована на вулиці Маланюка.
     
    У нашому місті віряни переважно відвідують церкви, що належать до московського патріархату. Але ж свідомі громадяни мають підтримувати українські церкви, а таких у нашому місті лише три: Храм Андрія Первозванного на селищі Гірничому, Храм Святого Володимира Великого ПЦУ на вул. Тарковського (біля Кіровоградгазу) та на вулиці Маланюка, біля центру зайнятості.
     
    Зараз храм первоверховних апостолів Петра і Павла розміщуєтся у старенькій хатинці і є необхідність у побудові повноцінного храму. Зусиллями громади і місцевих меценатів поступово вирили у 2018 році котлован, потім залили фундамент, навесні 2019 року заклали капсулу, а зараз зводяться стіни з червоної цегли.