У Ленінському суді розглядатиметься справа стосовно Центрального скверу

  • 27 вер. 2021 17:31
  • 651
    • Новина У Ленінському суді розглядатиметься справа стосовно Центрального скверу Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Ленінський районному суді м. Кіровограда відбудеться  перше судове засідання щодо визнання недійсним договору оренди, який завдає шкоди немайновим правам фізичної особи.  Про це йдетьс я на сайті Ленінського районного  суду м. Кіровограда.
     
    Дата/час 28.09.2021 10:00
    № Справи 405/5335/21
     
    Сторони по справі
     
    Позивач: Резніченко Олена Юріївна,
    відповідач: Міська рада міста Кропивницького, третя особа, яка не заявляє самостійні вимоги на предмет спору: Товариство з обмеженою відповідальністю "Укрсфера", третя особа, яка не заявляє самостійні вимоги на предмет спору: Товариство з обмеженою відповідальністю "ФК 2020", засновник Волощенко Сергій Броніславович.
     
    Суть позову: визнання недійсним договору оренди, який завдає шкоди немайновим правам фізичної особи.
     
    Адреса 25006, Кіровоградська, м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 40
    Зал судових засідань
    Форма судочинства: Цивільне судочинство
     
    Голова ГО Озеленення Кропивницький Надія Паливода запрошує усіх небайдужих завітати на засідання.
     
    "Шановні друзі та колеги, хочу повідомити вам, що у вівторок 28 вересня відбудеться перше судове засідання у справі захисту Центрального скверу від забудови.
    Початок - 10.00
    Зал 505
    Справа 405/5335/21
    Прізвище судді - В.В.Драний.
     
    Прошу вас прийти і підтримати своєю присутністю цю справу. Тільки разом ми зможемо зберегти останню зелену зону в центрі міста. Ви ж знаєте, справи, в яких є розголос і великий суспільний інтерес, розглядаються зовсім по-іншому.
     
    Приходьте, будь ласка.
    Коротко про суть: 2000 квадратних метрів скверу буде повністю знищено і закатано в асфальт заради будівництва "Макдональдса", там будуть їздити машини.
    Це порушує всі можливі природоохоронні закони й архітектурні норми. Верхній шар землі буде знято, бордюр зруйновано, поверхню порівняють врівень з дорогою - щоб машини заїжджали. (кому треба - пришлю більш детальні містобудівні умови, видані Іриною Мартиновою (тво начальника управління архітектури).
    Ні один із наявних зараз у сквері генделиків чіпати не будуть, натомість вирубають дерева.
     
    Ми подали до суду, щоб зупинити знищення Центрального скверу. Навіть якщо суддя Драний не вважає, що сквер потрібно зберегти, то далі справа піде в апеляційний суд, касаційний - і в усі можливі вищі інстанції аж до Європейського суду з захисту прав людини, тому що фастфуд на місці дерев посеред загазованих вулиць - це порушення нашого громадянського права на безпечне для життя і здоров'я довкілля.
     
    Якщо ви теж так вважаєте - приєднуйтеся, з вами нас буде більше" - йдеться у повідомленні.