Скількох шпигунів викрила СБУ на Кіровоградщині?

  • 27 вер. 2021 12:05
  • 1109
    • Новина Скількох шпигунів викрила СБУ на Кіровоградщині? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Контррозвідка СБУ викриває ворожих агентів, зрадників та шпигунів, інформує у ФБ Управління СБУ у Кіровоградській області.
     
    Контррозвідка Управління СБУ у Кіровоградській області проводить системну роботу щодо запобігання і викриття злочинів проти державної безпеки України. 
    З початку року затримано двоє агентів спецслужб РФ на проведенні розвідувально-підривних заходів на території регіону.
     
    За матеріалами СБУ четверо зловмисників засуджено за державну зраду. Ще одного – за порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю.
    Затримано ворожого агента, який діяв на користь спецслужб РФ. За завданням своїх «кураторів», він збирав інформацію про військовослужбовців одного з підрозділів сил спеціальних операцій Збройних Сил України. Також зловмисник здійснював заходи для дестабілізації суспільно-політичної обстановки в регіоні.
     
    Ще один ворожий агент збирав відомості щодо колишніх учасників АТО/ООС, у тому числі для їх незаконного затримання на тимчасово анексованій території АР Крим.
    Слідчі органів безпеки повідомили обом зловмисникам про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
    Крім того, за матеріалами контррозвідки СБУ, двом особам за порушення у сфері охорони державної таємниці, зупинено дію спецдозволу на провадження діяльності, пов’язаної із секретною інформацією і скасовано допуск до держтаємниці.