Кіровоградщина: Як пройшло свято театрального мистецтва на Хуторі Надія?

  • 25 вер. 2021 21:53
  • 1635
    • Новина Кіровоградщина: Як пройшло свято театрального мистецтва на Хуторі Надія? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 25 вересня, у рамках фестивалю "Вересневі самоцвіти" на Хуторі Надія (Кіровоградщина) пройшло традиційне свято з концертами, виступами аматорських колективів, урочистими нагородженнями працівників культури, ярмарком та різними розвагами.
     
    На під’їзді до садиби Тобілевичів майстри народного мистецтва пропонують відвідувачам вироби з дерева, скла, картини, вишиті сорочки і маски та прикраси.
     
    На вході гостей зустрічають оркестр та провідні актори театру Кропивницького. Актор Євген Скрипник цього разу був у образі Свирида Голохвастого, а охочі відчути себе героїнею п’єси "За двома зайцями" Пронєю Прокопівною могли сфотографуватися в її зображенні.
     
    Підняв настрій глядачів гарною грою Народний аматорський театральний колектив "Діалог", що представив виставу "Для голодного і опеньки м'ясо". 
     
    Працівники Музею мистецтв проводили майстер-класи для юних гостей фестивалю. Молода поетеса зачитала свої вірші для любителів поезії.  Тепер крім книг кропивничани можуть придбати і еко-торби з емблемою "Вересневі самоцвіти".
     
    Гостей фестивалю зі святом привітали Голова спілки театральних діячів України Богдан Стритинський, голова ОДА Марія Чорна та голова Кіровоградської обласної ради Сергій Шульга.  
     
    На відкритій сцені садиби пройшов традиційний концерт з виступами співаків та акторів з театру Кропивницького.
     
    Як завжди гостей частують різними стравами та напоями: шашликами, смаженою рибою, смаколиками. Цьогоріч кафе "Козацькі чебуреки" запропонувало фотозону - в образі упівця можна посмакувати козацьким кулішем та чаєм з трав.
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    "...по-благородньому говорить понімаю!"
     
     
     
     
     
     
     
    Завітали на свято театрального мистецтва і представники різних культур і спільнот.