Як карантинні обмеження діють у Кіровоградській області

  • 24 вер. 2021 09:42
  • 508
    • Новина Як карантинні обмеження діють у Кіровоградській області Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кіровоградській ОДА відбулось позачергове засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС, інформує ОДА у ФБ.
     
    Учора, 23 вересня, під головування очільниці Кіровоградської ОДА Марії Чорної відбулось позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації.
     
    Під час засідання обговорили питання продовження дії карантину до 31 грудня 2021 року та забезпечення виконання протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню COVID-19.  
     
    Як повідомила директорка обласного департаменту освіти та науки Ельза Лещенко, повноцінне навчання у звичайному режимі продовжать забезпечувати тільки ті заклади освіти, де вакциновано 80% працівників у колективі, виключення зробили лише для дитсадків і учнів 1-4 класів шкіл.
     
     
    Головна санітарна лікарка області Надія Оперчук акцентувала, що наразі діють такі карантинні обмеження:
    - заборонено проводити масові заходи за участю понад однієї особи на 4 кв. метри площі території або наповненістю залів понад дві третини місць у кожному окремому залі;
    - не більше 4 осіб за столиком в закладі громадського харчування, а відстань між столами - мінімум 1,5 метри;
    - кінотеатри та інші заклади культури працюватимуть із заповненістю залів менше за дві третини місць або 50% місць у кожному окремому залі;
    - спортивні зали та фітнес-центри працюватимуть лише у разі обмеження кількості відвідувачів з розрахунку одна особа на 10 кв. метрів площі тощо.
     
    Втім, за повідомленням Міністерства охорони здоров’я України, обмеження жовтого рівня епіднебезпеки не будуть застосовуватися, якщо всі учасники (відвідувачі) та щонайменше 80% організаторів масових заходів, працівників кафе та ресторанів, кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів та басейнів матимуть хоча б одне щеплення або чинний (72 год) результат ПЛР- чи експрес-тестування. 
     
    Кінцеве рішення про те, чи надавати послуги тільки вакцинованим, чи дотримуватися всіх карантинних обмежень, залишається за власником.