На будинках нашого міста з’являються адресні таблички з помилками

  • 23 вер. 2021 14:01
  • 1652
    • Новина На будинках нашого міста з’являються адресні таблички з помилками Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому на вулиці Васнецова на трансформаторній підстанції журналістка сайту "Ранкове місто" побачила таку адресну табличку - "Васніцова 2А". Добре, що надпис виконаний державною мовою, але, на жаль, з помилкою. Напевно,  нащадкам відомого живописця було би неприємно побачити таку картину.
     
    Віктор Михайлович Васнецов — відомий російський художник, майстер історичного та фольклорного живопису. Відомі роботи: "Витязь на роздоріжжі", "Богатирі", "Альонушка" та "Іван царевич на Сірому вовку", "Після побоїща Ігоря Святославича з поовцями" та багато інших.
     
     
     
     
    На вулиці Левитського (колишня Колгоспна) власники кількох приватних будинків, не розібравшись, причипили нові таблички з надписом: "Левицький", маючі на увазі письменника Івана-Нечуя Левицького. Але вулиця названа на честь громадського діяча і кооператора Миколи Левитського, який працював у нашому місті.  
     
    Микола Васильович Левитський (1859 – 1936) – громадський діяч і кооператор, найвідоміший представник ліберального народництва в Україні, організатор кооперативного руху, публіцист. Займався створенням ремісничих артілей в Єлисаветграді (Кропивницький).
     
     
    Тож містянам варто заглядати у вікіпедію або на сайт міської ради перед тим, як замовляти адресну табличку на будівлю.