В Україні поліція "прикрила" 38 підпільних мінізаводів за продаж паливної суміші

  • 22 вер. 2021 12:11
  • 433
    • Новина В Україні поліція «прикрила» 38 підпільних мінізаводів за продаж паливної суміші Ранкове місто. Кропивницький
     
    Поліцейські вилучили з незаконного обігу пального на 5 мільйонів гривень.
     
    Упродовж 15-20 вересня 2021 року поліцейські припинили функціонування 38 місць оптової та роздрібної реалізації пального, що працювали без відповідних ліцензій та дозвільних документів контрольних органів. Це – підпільні мінізаводи, АЗС та ГАЗС, оптові місця реалізації та так звані точки продажу «з коліс».
     
    Оптові місця продажу, як правило, розміщувалися у гаражних приміщеннях на територіях промзон. Для реалізації пального «з коліс» використовували вантажні автомобілі або мікроавтобуси, в яких встановлювали пластикові баки, помпи та пістолети. Таке переобладнання транспортних засобів становило загрозу не лише для «ділків», але і для оточення.
     
    Виготовлена на нелегальних «заводах» паливна суміш реалізовувалася через фіктивні фірми реальним підприємствам, через підпільні та офіційні автозаправні станції або через так звані місця продажу «з коліс». Для маскування незаконної діяльності підроблювалися документи бухгалтерської та податкової звітності або взагалі працювали без жодних документів.
    За результатами заходів поліцейські вилучили спеціальне обладнання вартістю 1,5 млн грн. Також із незаконного обігу вилучено 228 тонн пального на суму 5 мільйонів гривень.
     
    Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України