В області на коронавірус захворіло десять школярів

  • 21 вер. 2021 14:02
  • 1114
    • Новина В області на коронавірус захворіло десять школярів Ранкове місто. Кропивницький
     
    На Кіровоградщині десять учнів з початку навчального року захворіло на коронавірус та ще 160 пішло на самоізоляцію, інформує у ФБ ОДА.
     
    Сьогодні, 21 вересня, під головуванням очільниці Кіровоградської ОДА Марії Чорної відбулась нарада з головами райдержадміністрацій та територіальних громад, на якій обговорили епідемічну ситуацію з COVID-19 в області.
     
    За словами головної санітарної лікарки області Надії Оперчук, всього з початку коронавірусної пандемії на Кіровоградщині захворіло 21 352 особи, одужало 20 063, летальних випадків 882.
     
    - Починаючи з 1 вересня на Кіровоградщині зареєстровали 10 захворілих на коронавірус учнів та 4 працівники освітніх закладів. Наразі карантинні заходи вживаються у 10 освітніх закладах, на самоізоляцію пішло 160 дітей, - сказала Надія Оперчук.
     
    Також за словами головної санітарної лікарки, враховуючи, що четверо хворих вчителів були невакциновані, пішли на самоізоляцію і 12 невакцинованих їхніх колег. Відповідно до нових карантинних правил, якщо педагог має хоча б 1 дозу вакцини, на самоізоляцію він може не йти. 
     
    Надія Оперчук додала, що наразі у семи ЗОШ області продовжуються карантинні заходи, у трьох ДНЗ також введено карантин.
     
    - Єдиним надійним захистом від коронавірусної інфекції є вакцинація. Я розумію, що навколо цієї теми точиться багато безпідставних дискусій та міфів. Учителі – це люди-інтелектуали, які не мають вірити в антивакцинальні теорії, а повинні проявити відповідальність, адже чи буде відбуватись навчальний процес у звичному режимі – залежить лише від них, - акцентувала Марія Чорна.