Колишній військовий долучився до команди залізничників

  • 17 вер. 2021 13:24
  • 475
    • Новина Колишній військовий долучився до команди залізничників Ранкове місто. Кропивницький
     
     
    Юрію Мамчику зі Знам’янки зараз двадцять чотири. Здається, сьогодні подібних життєвих історій, як його, за своєю суттю є, мабуть, чимало. Проте вона заслуговує на увагу.
     
    По закінченню загальноосвітньої школи хлопець вступив до Кіровоградського вищого професійного училища №4, де здобув професію «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів». Згодом був призваний на строкову військову службу, яка проходила у військовій частині 3008 Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України.
     
    Не чекаючи завершення строкової служби, через рік підписав контракт на проходження військової служби. Упродовж трьох років молодий чоловік служив на посаді «Старший водій-механік». За цей час близько двох років провів у зоні АТО/ООС, де добросовісно та гідно захищав територіальну цілісність нашої держави на сході.
     
    Незважаючи на усі особливості військової служби, час промайнув швидко і молодий чоловік повернувся додому. 
     
    - Мирне життя зі своїми правилами, відірване від служби, не зовсім укладалося в голові. Відверто кажучи, перебудуватися було нелегко. Але мені здається, що, коли переді мною виникало якесь завдання чи проблема, доля завжди зводила мене з людьми, які допомагали їх вирішувати, – ствердно говорить Юрій.
     
    Повернувшись до мирного життя, не зволікав, шукав роботу. На самостійні пошуки часу не втрачав, звернувся до Знам’янської міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості. Тож і є результат: сьогодні Юрій Мамчик працює у дружному колективі Виробничого підрозділу «Експлуатаційне вагонне депо м. Знам’янка Одеської залізниці».
     
    - Не маючи досвіду роботи, я думав, що працювати слюсарем з ремонту колісних транспортних засобів зовсім не складно, – розповідає колишній воїн. – З часом переконався, що ця робота має свою специфіку, особливості, та, коли робота подобається, можна все опанувати. Мої щоденні обов’язки –  ремонт домкратних установок для підйому вагонів і локомотивів. Я вважаю, це чимала відповідальність.
     
    За словами кар’єрного радника міськрайонної філії, при зверненні по допомогу в пошуку роботи зацікавленість молодого хлопця у власному працевлаштуванні не можна було не помітити. Тож фахівці служби зайнятості запропонували йому все ж таки спробувати себе у сфері залізничного транспорту за здобутим фахом. Співбесіда з роботодавцем, медичний огляд та дозвіл відділу кадрів Регіональної філії Одеської залізниці АТ «Українська залізниця» – всі етапи пройшли успішно.
     
    Керівництво виробничого підрозділу «Експлуатаційне вагонне депо м. Знам’янка Одеської залізниці» стверджує, що Юрій – дисциплінований, надійний та пунктуальний, до своїх професійних обов’язків ставиться з відповідальністю.
     
    Розмовляємо про те, що атовець порадив би хлопцям, які повертаються з війни. Каже: менше лишатися наодинці, а більше бути серед людей, які не тільки пораду гарну можуть дати, а й підтримати. Це відчув на власному досвіді.
     
    Олена Бардюжа, 
    провідний фахівець з питань зайнятості 
    Знам’янської міськрайонної філії 
    Кіровоградського обласного центру зайнятості