У Кропивницькому відкрили простір «Пектораль» (ФОТО)

  • 16 вер. 2021 16:02
  • 485
    • Новина У Кропивницькому відкрили простір «Пектораль» (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Марія Чорна взяла участь у відкритті креативного простору «Пектораль», інформує Кіровоградська ОДА.
     
    Голова Кіровоградської ОДА Марія Чорна взяла участь у відкритті креативного простору «Пектораль», що відкрився у Кропивницькому – в обласному Центрі народної творчості. 
     
    Очільниця області закцентувала увагу на тому, що мистецька Кіровоградщина завжди славилася не тільки театральними, хореографічними та пісенними традиціями, а й народними умільцями, які завжди презентують колекції своїх виробів на обласних та всеукраїнських культурно-мистецьких заходах та привітала присутніх з відкриттям потужного креативного простору.
     
    У рамках відкриття відбулася презентація колекції скульптурних виробів на площині (барельєф) Ігоря Чірухіна з Кропивницького, знайомство з роботами учасників Всеукраїнської художньої фотовиставки «Погляд-2020», колекцією старовинних домотканих килимів, зібраних у рамках проведення культурно-просвітницького проєкту «Орнаментальне ткацтво Кіровоградщини». Тканини, зібрані під час етнографічних експедицій, представила майстриня народного мистецтва з килимарства, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України Валентина Добровольська.
     
    Креативний простір «Пектораль» розташована за адресою: м. Кропивницький, вул. Гоголя, 66/50.