На Кіровоградщині розповсюджувач наркотиків пропонував хабара поліцейському

  • 16 вер. 2021 11:25
  • 426
    • Новина На Кіровоградщині розповсюджувач наркотиків пропонував хабара поліцейському Ранкове місто. Кропивницький
     
    8 тисяч доларів США за непритягнення до кримінальної відповідальності.
     
    За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури на наданні неправомірної вигоди керівнику районного відділу поліції  викрито 36-річного чоловіка (ч.3 ст.369 КК України).
     
    За даними слідства, чоловік, аби не потрапити за ґрати за зберігання наркотичних засобів, та подальше невжиття працівниками поліції  заходів щодо документування незаконної діяльності, запропонував та надав посадовцю поліції неправомірну вигоду у розмірі 8 тисяч доларів США. Окрім того, у подальшому обіцяв надавати керівнику районного відділу поліції щомісячні платежі.
     
    Наразі фігуранта затримали. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України.
    Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП України в Кіровоградській області, оперативний супровід – кіровоградське  управління департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.
     
    Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.