На Олександрійщині відкрилася «зелена кімната» для роботи з неповнолітніми

  • 16 вер. 2021 08:50
  • 501
    • Новина На Олександрійщині відкрилася «зелена кімната» для роботи з неповнолітніми Ранкове місто. Кропивницький
     
    На Кіровоградщині у районному відділі поліції відкрилася «зелена кімната» для роботи з неповнолітніми.
     
    Це система заходів для забезпечення прав і свобод дитини у ході слідчих та процесуальних дій. Проєкт впроваджується в територіальних підрозділах з ініціативи керівництва МВС та Національної поліції України. У Кіровоградській області перша безпекова кімната запрацювала в Олександрійському районному відділі.
     
    Участь у відкритті взяли керівник поліції області Роман Козьяков, його заступник Олексій Ніколаєв, начальник місцевого підрозділу поліції Володимир Хвостов, а також представники прокуратури, центру соціальних служб та служби у справах дітей.
     
     - Одним із пріоритетних напрямків роботи поліції є захист прав дітей. Завдяки цьому проєкту ми продовжуємо впроваджувати європейські стандарти у діяльності поліції. Принцип роботи такої кімнати полягає в тому, що в комфортно облаштованому приміщені неповнолітні зможуть спілкуватися з поліцейськими або прокурорами в умовах, що відволікатимуть їх від неприємних спогадів та мінімально травмуватимуть психіку.
     
     
    У процесі слідчих чи процесуальних дій дитина у присутності батьків перебуватиме з психологом у кімнаті з непрозорим склом, завдяки чому не зазнаватиме незручностей через увагу сторонніх людей, - зазначив Роман Козьяков. 
     
    Начальник Олександрійського районного відділу поліції Володимир Хвостов подякував за підтримку у впроваджені проєкту керівництву ГУНП в області та представникам органів місцевого самоврядування. Він зазначив, що безпекову кімнату вдалося облаштувати у максимально короткі строки – близько трьох тижнів. Приміщення обладнали необхідною технікою, меблями та розмістили іграшки. 
     
    Наразі правоохоронці продовжують роботу над реалізацією проєкту в інших територіальних підрозділах поліції області. 
     
    Сектор комунікації
    поліції Кіровоградської області