У Кропивницькому презентували новий автобус «Рута» (ФОТО)

  • 15 вер. 2021 12:33
  • 3032
    • Новина У Кропивницькому презентували новий автобус «Рута» (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    У центрі Кропивницького, зранку, 15 вересня, завод  “Часівоярські автобуси” презентував нову модель пасажирського транспорту - “РУТА 40С” класу І М3, інформує міська рада.
     
    Продукція «Заводу “Часівоярські автобуси” з Донецької області добре відома в Україні. Підприємство випускає машини марки  «Рута», які відрізняються кутовими кузовами з досить великою площею скління. Автомобілі «Рута» змонтовані на шасі різних виробників: у Кропивницькому презентували автобус на базі шасі IVECO DAILY.
     
    На презентацію запросили місцевих перевізників, а також представників обласного управління інфраструктури.
     
    Представник заводу Олександр Шищикін розповів про переваги автобусу «Рута».
     
    - Від інших виробників ми вигідно вирізняємося тим, що використовуємо у своїй продукції багато компонентів із некородуючих матеріалів і даємо гарантію до 5 років. Наші автобуси виготовляються за державними стандартами, і в кожному із них згідно норм, передбачаються місця для людей з обмеженими фізичними можливостями, - відзначив керівник підприємства. - Сьогодні ми демонструємо автобус першого класу з інвалідним майданчиком, розрахований він  на  перевезення 44 пасажирів і має  18  місць для сидіння. А якщо у салоні буде перебувати людина з інвалідністю на візку -  то стояти зможуть 23 пасажири.
     
    Вартість такого автобусу становить  1, 978 мільйона гривень, підприємство працює за  лізинговою програмою. Крім того, перевізники, які мають на меті закупити такий транспорт, можуть використати державне кредитування в рамках програми «Доступні кредити 5-7-9%».
     
    Відзначив Олександр Шишикін і значну економію палива автобусами Рута.