У Кропивницькому відкривається І Всеукраїнський фестиваль народного танцю

  • 14 вер. 2021 11:34
  • 628
    • Новина У Кропивницькому відкривається І Всеукраїнський фестиваль народного танцю Ранкове місто. Кропивницький
     
    На Кіровоградщині впродовж 16-18 вересня триватиме Всеукраїнський фестиваль народного танцю.
     
    16 вересня, у четвер, о 12 00 у обласному академічному музично-драматичному театрі імені Кропивницького відкривається І Всеукраїнський фестиваль народного танцю "Ятранське коло".
     
    О 15.00 на “Хуторі Надія” відбудеться великий святковий концерт "Там де Ятрань круто!".
     
    В рамках фестивалю дасть концерт Національний заслужений академічний ансамбль танцю України імені Павла Вірського, яким власне, і керує Мирослав Михайлович. Також солісти ансамблю імені Павла Вірського проведуть майстер-класи, які можна буде розцінювати як курси підвищення кваліфікації для вчителів хореографії, керівників танцювальних колективів та гуртків.
     
    18 вересня, у суботу, о 15 00 відбудеться данс-парад учасників фестивалю від площі Соборної до Площі Героїв Майдану. О 16 00 на центральній площі організовується гала-концерт.  
     
    Засновник фестивалю, керівник художнього колективу "Світанок" Максим Печененко розповів, як виникла ідея хореографічного форуму такого рівня:
     
    - Про такий фестиваль я мріяв 10 років, з моменту, коли побачив подібний йому за кордоном, без конкурсної основи, з виключно народними танцями у програмі.
    Фестиваль — повністю безкоштовний, триватиме протягом трьох днів, і збере 920 учасників, тут будуть представлені практично усі регіони України. Це масштабне дійство настільки непересічне, що вже отримало підтримку патріарха української хореографії Мирослава Вантуха.