У музеї Осмьоркіна презентують фотовиставку "Архітектурна мандрівка Кропивницьким"

  • 14 вер. 2021 10:30
  • 584
    • Новина У музеї Осмьоркіна презентують фотовиставку «Архітектурна мандрівка Кропивницьким» Ранкове місто. Кропивницький
     
    16 вересня, у четвер, о 11-00 год. в художньо-меморіальному музеї О.О.Осмьоркіна відкриється тематична фотовиставка "Архітектурна мандрівка Кропивницьким", присвяченої 155-й річниці з дня народження архітектора Якова Паученка, до Дня міста з музейної колекції "Сучасне українське фотомистецтво" в рамках музейного арт-проєкту "Місто Кропивницький у фотооб’єктиві". 
     
    Експозицію виставки складають понад 50 кольорових та чорно-білих світлин з музейного зібрання відомих в місті фотографів - заслуженого журналіста України Ігоря Демчука та членів Національної Спілки журналістів України Олександра Коломінова та Олександра Шулешка.
     
    Представлені архітектурні фотоетюди історичного центру сучасного Кропивницького, на яких чимало будівель, споруджених за проєктами талановитого зодчого Якова Паученка, у свій час експонувалися в музеї на персональних фотовиставках митців. В оригінальній авторській інтерпретації яскраво відтворені стильові особливості архітектурних доробків кінця 19 – початку 20 століть, яким притаманні камерність, поєднана з особливим відчуттям монументальності, уважне ставлення до архітектурної деталі, збереження принципів художньої мови історичної епохи. Кропивницький у своєрідному фотолітописі постає містом з вишуканою архітектурою, де перлини минулого і сучасного зливаються в єдиний часовий простір, наповнений життям його мешканців.
     
    Запрошуємо всіх, хто любить своє рідне місто над Інгулом, завітати до музею і здійснити архітектурну фотомандрівку його вимощеними вуличками, милуючись маскаронами, атлантами та каріатидами, левами та грифонами, іншими образами фасадів будівель, викарбуваних у камені, які відкриють чимало таємниць минулого.