Уряд пропонує ввести санкції проти 30 осіб, причетних до побудови Керченського мосту

  • 9 вер. 2021 14:05
  • 442
    • Новина Уряд пропонує ввести санкції проти 30 осіб, причетних до побудови Керченського мосту Ранкове місто. Кропивницький
     
    У середу, 8 вересня 2021 року, на своєму засіданні Кабінет Міністрів України схвалив та вносить на розгляд Ради національної безпеки і оборони України пакет санкцій щодо 24 юридичних та шести фізичних осіб, які причетні до незаконного спорудження і експлуатації так званого «мосту через Керченську протоку», організації сполучення тимчасово окупованого Криму з територією РФ та незаконного перепланування паркових територій і об’єктів культурної спадщини на території м. Севастополя.
     
    Про це інформує Урядовий портал.
     
    Проекти цього рішення підготовлено Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України за результатами спільної роботи з Міністерством закордонних справ та іншими державними органами.
     
    - Уряд України буде реагувати на будь-які дії осіб, які загрожують порушенню українського суверенітету! Ми докладатимемо необхідних зусиль, щоб усі причетні до вчинення злочинів на території Українського Криму понесли відповідальність за свої діяння! З цією метою ми розвиватимемо тіснішу співпрацю з міжнародними партнерами. Закликаємо представників російської окупаційної влади та їхніх посібників замислитись щодо невідворотності покарання, - зазначив заступник Міністра з питань реінтеграції ТОТ Ігор Яременко.
     
    Застосування санкцій до відповідних юридичних осіб, у разі виявлення в них майна на території України, унеможливить користування ним, заборонить проведення експортно-імпортних операцій, унеможливить виведення капіталів за межі території України, зупинить виконання економічних та фінансових зобов’язань та ліцензованої діяльності на території України.
     
    Водночас застосування санкцій до зазначених фізичних осіб унеможливить їх в’їзд на територію України, заблокує можливість розпоряджатися майном, яке розташоване на території України. Також зазначеним фізичним особам та особами, які прямо чи опосередковано ними контролюються або діють в їх інтересах, буде заборонено участь у приватизації та оренді державного майна.
     
    Санкції пропонується застосувати строком на 5 років.
     
    Зазначимо, що після прийняття відповідного рішення РНБО та набуття ним чинності, Міністерство закордонних справ має проінформувати про це рішення компетентні органи Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки, Канади та інших держав з метою розгляду ними питання щодо запровадження аналогічних обмежувальних заходів.