Геморой: прислухаємося до порад проктолога

  • 9 вер. 2021 09:18
  • 322
    • Новина Геморой: прислухаємося до порад проктолога Ранкове місто. Кропивницький
     
    Що нам більше подобається - давати поради або отримувати? Ви, напевно, скажете: «Все залежить від ситуації».
     
    Часто ми виступаємо в ролі всезнаючого і досвідченого «медика» з різних питань, пов'язаних зі здоров'ям. Наприклад, ми знаємо багато способів лікування застуди, нежитю, головного болю, кашлю, і при необхідності можемо поділитися своїми знаннями з близькими, друзями. Але коли ми самі опиняємось на місці хворого, чи приймаємо чужі поради, навіть ті, що від кваліфікованих фахівців, а не бабусь на лавці? Наприклад, що можна сказати про нашу реакцію на численні рекомендації по такому розповсюдженому захворюванню, як геморой?
     
    Фахівці в один голос стверджують, що хоч геморой і є доброякісним захворюванням, після 40 років необхідно щорічно відвідувати кабінет лікаря-проктолога щоб уникнути поганих наслідків. Чому? Давайте задамо кілька питань на актуальну тему провідному проктологу медичного центру «ОН Клінік» в Кропивницькому Пархоменку Сергію Івановичу.
     
     
    Питання: Наскільки небезпечний геморой, що не лікують, і до яких ускладнень він може привести?
     
    Відповідь: З розвитком хвороби у людини спостерігається випадання гемороїдальних вузлів не тільки після акту дефекації, але і при будь-якому фізичному навантаженні, що приносить серйозний дискомфорт. Крім того, у хворого прогресують часті і тривалі ректальні кровотечі, які призводять до втрати гемоглобіну і залізодефіцитної анемії. Людина, що страждає на геморой, відчуває неприємний анальний свербіж, вузли поступово тромбуються, і це призводить до ще більших проблем.
     
    Питання: Коли варто відвідати кабінет проктолога?
     
    Відповідь: Якомога раніше! Як тільки ви виявили у себе такі поширені симптоми, як анальний свербіж, біль при дефекації, домішки крові в калових масах, поспішіть з візитом до лікаря. У вас вже може розвиватися хвороба - I або II стадія. Лікування на ранніх стадіях проходить непомітно, швидко і безболісно для пацієнта. Тим більше, що після 40 років вірогідність розвитку онкологічних захворювань зростає в кілька разів. Рак товстої кишки значно «помолодшав», а перераховані вище симптоми можуть супроводжувати не тільки геморой, але і злоякісні утворення.
     
    Сьогодні існує простий спосіб вирішення проктологічних проблем - звернутися в медичний центр «ОН Клінік». Обстеження всіх пацієнтів відбувається із застосуванням відео-ректороманоскопа, спеціального приладу, що дозволяє не тільки провести огляд прямої кишки на глибину до 20 см, але і взяти при необхідності тканини на біопсію. Цей вид діагностики дозволяє ретельно оглянути внутрішню поверхню кишки, виявити патологічні зміни, їхню стадію, характер процесу і підібрати необхідну індивідуальну схему лікування. Крім того, пацієнт теж стає учасником процесу - він може самостійно спостерігати на екрані монітора стан гемороїдальних вузлів до і після лікування.
     
    Якщо виявлена патологія не відноситься до IV стадії розвитку геморою, то у вас є можливість уникнути операції! В медичному центрі «ОН Клінік» ми використовуємо чотири методи безопераційного лікування геморою: дезартеризацію гемороїдальних вузлів, латексне лігування, інфрачервону коагуляцію, лазерну вапоризацію. В середньому курс лікування геморою складається з 5-8 маніпуляцій, це амбулаторні методики лікування, що дозволяють пацієнтові відразу після відвідування лікаря повернутися до свого звичного способу життя.
     
    Саме тому дуже важливо звертатися до фахівців при перших симптомах захворювання. Лише так можна уникнути хірургічного втручання, стаціонару, тривалої болючої реабілітації, зберегти працездатність, а головне – комфортно, ефективно і безболісно пройти курс лікування. Звернувшись до медичного центру «ОН Клінік» за номером 0 800 300 700 або лишивши заявку на сайті  Ви можете розраховувати на детальну консультацію та підбір оптимального лікування, після якого Ви забудете про цю делікатну проблему.