Усяка дорога веде до Бога

  • 8 вер. 2021 19:08
  • 622
    • Новина Усяка дорога веде до Бога Ранкове місто. Кропивницький
     
    Нещодавно у Музеї мистецтв відбулась презентація книги “Ідучи дорогою”.
     
    Автори книги – заслужена вчителька України Віра Соколова та настоятель Благовіщенського храму, протоірей Євгеній Назаренко. Книга являє собою духовно-пізнавальний матеріал релігійно-історичної тематики та роздуми авторів про важливість духовно-морального спрямування людини у сьогоденні.
     
    Автори видання зійшлися на думці, що людина має право на вибір життя не стільки у дорозі, яку обирає, стільки в тому, що стає першопричиною вибору, “ бо ж хто вибрав собі дорогу, той обрав місце, куди вона має привести….” Усі дороги на те й існують, аби ними йти. Коли знаходишся в дорозі, то підсвідомо починаєш пропускати своє життя через свої думки. Дорога завжди дає час для роздумів, а людині це завжди потрібно.
     
    У книзі розповідається про зустріч Діви Марії з архангелом Гаврилом, який возвістив ій про народження Спасителя, про зустріч Діви Марії зі святою Праведною Єлисаветою, про храм Благовіщення Пресвятої Богородиці, який збудовано у стилі українського (козацького) бароко, про різноманіття списків чудотворних канонічних, академічних, акафісних, праздникових, сюжетних та Богородичних ікон, як то: “Знамення” та “Одигідрія” (“Дороговказ”), про Горнюю серед степу – фортецю святої правведної Єлисавети, де “народилося, хрестилося й найменувалося” наше місто, а також про ктитора храму Благовіщення – Євгена Степановича Бахмача, який доклав чимало зусиль, аби збудувати цей храм.
     
     
    Ця  книга розрахована на широке коло читачів, проте особливо корисно буде прочитати її молоді. Вона вийшла за фінансової підтримки Миколи та Лариси Онулів. Книга видана за сприяння СПД ФО Віктора Лисенко. На форзацах книги використано картини А. Ліпатова та В. Гаркавого-Стороженка.
    Книгу «Ідучи дорогою» планують роздавати усім охочим. Також автори шукають спонсорів для подальшого тиражування цього видання. У ній цікаво, просто та по-сучасному розповідається про евангельські постулати віри та добра, які є важливими у нашому житті. Вона сповнена величезною кількістю яскравих ілюстрацій та цитат з Біблії.
    Життя можна пояснити, але дійти до смислу його розуміння у бутті мусить окремо кожен сам своєю  свідомістю. У цьому  і є суть дороги до Бога.
    Тож, ідемо далі по Дорозі Життя, адже вона нескінченна….
     
    Світлана Ніколаєвська
     
    Ідучи дорогою добра
     
    Ідучи дорогою добра 
    Несемо в руках свою надію.
    Віримо: здійсниться давня мрія-
    Їй давно вже справдитись пора!
     
    Господи! Спаси та захисти 
    Від біди, хвороб та лиха.
    Господу ми пишемо листи
    І ми молимося стиха.