Кропивницький: Проти чого виступають студенти педагогічного університету?

  • 8 вер. 2021 14:02
  • 690
    • Новина Кропивницький: Проти чого виступають студенти педагогічного університету? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогоднi, 8 вересня, близько пiв сотнi студентiв факультету iноземних мов Центральноукраїнського державного педагогiчного унiверситету вийшли на акцiю протесту бiля п’ятиповерхового корпусу вишу.
     
    Про це повідомляє кореспондентка Точки доступу. 
     
    Студенти тримали в руках плакати iз написами "Ми хочемо бути почутими", "Руки геть вiд iнмов", "Iнмов – окрема сiм’я", "Сучасна стратегiя – смерть iнмов" та скандували "Ганьба".
     
    По-перше, нас обурило злиття факультету iноземних мов iз факультетом фiлологiї i зникнення нашої назви факультету. Нам пояснили, що було обговорення, була запрошена уповноважена людина на наукову раду. Це одна людина з факультету, яка голосувала проти цього. Решта – представники з iнших факультетiв – проголосували за. Викладачi та студенти про це поiнформованi не були. Виходить, ми самi собi не господарi, – прокоментував магiстрант, студент п’ятого курсу факультету iноземних мов Максим Кукурудза.
     
    За словами Максима Кукурудзи, студентам не подобається, що вступали вони на факультет iноземних мов, а закiнчуватимуть факультет фiлологiї.
     
    Було вiсiм факультетiв, стало п’ять. I назви скорочених факультетiв додали до назв тих факультетiв, якi з’єднали в один. Тобто все включено i зазначено, а в нас просто факультет фiлологiї. Тобто немає нашого обличчя. Була пропозицiя, щоб назва факультету звучала як "Факультет iноземної та української фiлологiї", або "Факультет української фiлологiї та iноземних мов", але, наскiльки менi вiдомо, цi пропозицiї категорично вiдкинули.
     
    Вiн зазначив, що факультет iноземних мов iснує 38 рокiв. Близько шести сотень студентiв комфортно розмiщувалися в семиповерховому корпусi, тепер їх планують перевести у п’ятиповерхiвку. В той час вони проти цього. Також студенти незгоднi з ранiше анонсованою третьою змiною. Сьогоднi зранку, зазначив Максим Кукурудза, у студентства вiдбулася розмова з ректором, який пообiцяв, що третьої змiни не буде.
     
    Під час акції протесту до активістів вийшов ректор ЦДПУ Євген Соболь.
     
    Зазначу, що в межах законодавства, відповідних процедур відбулося осучаснення структури університету. Замість восьми стало п’ять факультетів. За це рішення одноголосно проголосували члени Вченої ради в кількості понад 50 осіб науковців. Тобто це не одноголосне рішення. Зараз йдуть питання по обговоренню. Щодо переселення окремих факультетів, то це з метою зробити освітній процес більш якісним, – сказав він.
     
    Протестувальники говорять, що через ситуацію, що склалася, серед студентiв панують настрої забрати свої документи з вишу. Заяву з конкретними вимогами активісти планують сьогоднi передати ректоровi.