На Кіровоградщині у вересні запрацює 21 «Активний парк»

  • 7 вер. 2021 09:05
  • 498
    • Новина На Кіровоградщині у вересні запрацює 21 «Активний парк» Ранкове місто. Кропивницький
     
    На Кіровоградщині активна фаза реалізації соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України» розпочнеться вже цього місяця, інформує ОДА.
     
    - Відзавтра починаємо відкриття перших локацій у рамках цього проєкту – стартуємо з парку Перемоги у Кропивницькому. Загалом цього місяця в області плануємо запуск 21 активного парку, - повідомила голова Кіровоградської ОДА Марія Чорна. 
     
    Наразі розроблено мапу, на якій позначено місця розташування активних парків на території Кіровоградщини. Переглянути 
     
    Соціальний проєкт «Активні парки – локації здорової України», ініційовано Президентом України Володимиром Зеленським в 2021 році з метою зробити спорт ближчим до людей. 
     
    Наповнення активних парків передбачає обов’язкові елементи – лавочку, шведську стінку та бруси/турнік, а також варіативні (сходинки, координаційна лінія та вільний простір). Поруч розташовані навігаційні таблички з QR-кодами – відсканувавши їх за допомогою смартфону, можна перейти на спеціальний сайт і обрати для себе рівень складності вправ та ознайомитись з технікою їхнього виконання.
     
    Завдяки онлайн завданням відбувається заняття з віртуальними тренерами, серед яких – президент України Володимир Зеленський, українські спортсмени та музиканти.