У Кропивницькому СБУ викрила на хабарі начальника Льотної академії (ФОТО)

  • 3 вер. 2021 12:00
  • 1792
    • Новина У Кропивницькому СБУ викрила на хабарі начальника Льотної академії (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому СБУ викрила на хабарі начальника Льотної академії Національного авіаційного університету, про це інформує пресслужба  СБУ у Кіровоградській області.
     
    Служба безпеки України викрила начальника Льотної академії Національного авіаційного університету та посередника - начальника Льотного училища ЛА НАУ на хабарі у 20 тисяч доларів США. 
     
    Посадовці вимагали гроші від директора однієї з місцевих приватних компаній за укладання договорів про співпрацю з Льотною академією. У разі відмови начальник ЛА НАУ погрожував підприємцю «знищити» його бізнес.
     
    Оперативники спецслужби затримали посередника під час одержання всієї суми хабара при виїзді з Кропивницького, він планував втекти до Києва. Крім того, СБУ затримала також керівника Льотної академії, який на власному автомобілі їхав на зустріч із посередником.
     
    Посадовців затримали в порядку ст. 208 КПК України, тривають невідкладні слідчі дії за місцями роботи та проживання зловмисників. Найближчим часом їм буде повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 Ккримінального кодексу України, та обрано відповідний запобіжний захід.
     
    Операція по затриманню проводилася спільно з СУ ГУ Національної поліції в Кіровоградській області, за процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури.