У Кропивницькому необхідно добудувати аеропорт

  • 1 вер. 2021 10:01
  • 712
    • Новина У Кропивницькому необхідно добудувати аеропорт Ранкове місто. Кропивницький
     
    Віце-прем’єр міністр України Олег Уруський пообіцяв лобіювати добудову аеропорту в Кропивницькому, інформує ОДА у ФБ..
     
    31 серпня під час робочої наради з віце-прем'єр міністром України Олегом Уруським голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Марія Чорна озвучила низку проблем регіону, які потребують вирішення на рівні держави.
     
    - У рамках президентських ініціатив хочемо відбудовувати і авіаційну галузь. Тим більше, ми єдині в Україні, хто має власну навчальну базу та льотну академію. Наш кропивницький аеропорт у відносно гарному стані. Його готовність майже 90%, тому завершення будівництва може бути досить швидким, - зазначила Марія Чорна.
     
    На необхідності розвитку авіаційної галузі наголосив начальник льотної академії національного аваіаційного університету Олександр Чумак.
     
    - Аеродром у Кропивницькому має всі необхідні кваліфікаційні сертифікати для початку активної роботи. Для цього маємо відповідну інфраструктуру та кваліфікований персонал. Звісно для повного відновлення функціонування потрібно провести низку ремонтних робіт, - сказав Олександр Чумак.
     
    Віце-прем'єр міністр Олег Уруський підтримав позицію Марії Чорної та зазначив, що враховуючи те, що у Кропивницькому та області налагоджено виробництво різноманітної продукції, а також регулярно проводиться масштабна агро-промислова виставка "Агроекспо", для комфортного відвідування гостей місту просто необхідний функціонуючий аеропорт.
     
    - За результатами сьогоднішньої наради буде сформовано відповідне доручення і це питання буде порушуватись мною у міністерстві інфраструктури, - повідомив Олег Уруський.