Лікар з Кропивницького увійшов до проєкту "30 лікарів Незалежної України"

  • 26 серп. 2021 13:36
  • 784
    • Новина Лікар з Кропивницького увійшов до проєкту «30 лікарів Незалежної України» Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сімейний лікар амбулаторії загальної практики – сімейної медицини з Кропивницького Дмитро Корольков став одним з медиків, які увійшли до державного проєкту "30 лікарів Незалежної України". Ці 30 медиків розпочали свій професійний шлях у Незалежній Україні. Вони – професіонали своєї справи, горять своїм ділом і пишаються тим, що працюють в Україні.
     
    Дмитро Корольков за свою медичну кар’єру встиг попрацювати і в приватних клініках, і в благодійних організаціях. Але, коли оголосили медреформу, повірив у можливість позитивних змін і пішов сімейним лікарем у державну амбулаторію. 
     
    - Реформа зробила відносини між лікарем і пацієнтом більш прозорими – і мені це подобається, – каже Дмитро. – Людина обирає того лікаря, до якого у неї, як то кажуть, лежить душа. Наприклад, у мене мало «рандомних» пацієнтів. Я веду сторінку у Facebook, де висвітлюю своє бачення стратегій лікування: сучасні протоколи, принципи доказової медицини, здоровий спосіб життя як фундамент здоров’я в цілому. Відповідно, до мене йдуть пацієнти, яким близькі мої погляди.
     
    При такому підході між лікарем і пацієнтом з самого початку встановлюються довірчі відносини, а це підвищує ефективність лікування в рази. Що мені ще подобається в медицині останніх років, так це початок укладання договорів між НСЗУ та приватними клініками. Це стимулює державні амбулаторії боротися за пацієнтів, а відтак, покращувати якість послуг: щоб не лише лікарі були професіоналами, але й працівники реєстратури посміхалися, коридори та кабінети були відремонтовані. Звісно, не все ще працює так, як належить. Важливо розуміти: медицина європейського рівня не вибудовується за один день (і в самій Європі це теж потребувало часу). Та Україна рухається у вірному напрямку – в цьому я впевнений абсолютно.
     
    Головний критерій успішності для Дмитра – це коли пацієнти довіряють йому найцінніше: власних дітей. Він вважає, що здоров’я дитини – це результат сумісної праці та відповідальності батьків і сімейного лікаря. А відтак, завжди пояснює, чому важливо слідувати тим чи іншим рекомендаціям, ніколи не призначає антибіотики «про всяк випадок, аби перестрахуватися». Каже, в результаті дітки, які роками не «вилазили» з ГРВІ та сиділи на антибіотиках, почуваються значно краще. 
     
    - Коли їхні батьки підходять до мене на вулиці, вітаються, дякують за ефективне лікування, я, без перебільшень, почуваюся щасливим, – каже лікар.
     
    Інформація зі сторінки проєкту "30 лікарів Незалежної України": https://www.30likariv.com/