На що саме Міжнародний валютний фонд виділив 2,7 млрд доларів Україні

  • 26 серп. 2021 11:05
  • 455
    • Новина На що саме Міжнародний валютний фонд виділив 2,7 млрд доларів Україні Ранкове місто. Кропивницький
     
    Україна отримала від МВФ понад 2,7 млрд доларів США на відновлення економіки, інформує Урядовий портал.
     
    Україна отримала від МВФ понад 2,7 млрд дол. США внаслідок розподілу Спеціальних прав запозичень (СПЗ) у рамках допомоги країнам-учасницям МВФ у відновленні економіки, що постраждала внаслідок пандемії коронавірусу. Кошти надійшли на рахунок України.
     
    СПЗ можуть бути конвертовані у валюту та використані для фінансування бюджету в цьому бюджетному періоді або збережені для забезпечення фінансування бюджету в наступних бюджетних періодах. Рішення щодо розподілу цих коштів буде прийматись відповідно до чинного законодавства.
     
    Нагадаємо, що 2 серпня поточного року Рада керуючих МВФ ухвалила розподіл між країнами спеціальних прав запозичення (СПЗ) для допомоги у відновленні світової економіки, яка постраждала внаслідок пандемії коронавірусу, на суму 650 млрд дол. США – це найбільший розподіл СПЗ в історії Фонду.
     
    Таке рішення ухвалила Рада керуючих МВФ за пропозицією Директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Крісталіни Георгієвої.
     
    Україна продовжує співпрацю з МВФ та вживає заходи щодо впровадження реформ та виконання взятих на себе зобов’язань у рамках спільної з МВФ Програми Stand-by. Сьогодні Мінфін працює над завершенням першого перегляду чинної програми та очікує місію МВФ у вересні поточного року.