Кропивничани у вишитому вбранні пронесли синьо-жовтий стяг через місто

  • 25 серп. 2021 11:30
  • 727
    • Новина Кропивничани у вишитому вбранні пронесли синьо-жовтий стяг через місто Ранкове місто. Кропивницький
     
    У свято Незалежності України у Кропивницькому містяни взяли участь у дванадцятій традиційній ході вишиванок. Кропивничани пронесли величезний державний стяг від площі Соборності до площі Героїв Майдану, де вклонилися загиблій Небесній Сотні.
     
    Під час руху активісти співали Славень України та вигукували: "Незалежність!", "Одна, єдина соборна Україна!", "Україна - понад усе!".
    Серед учасників ходи можна впізнати скульпторів, місцевих письменників та журналістів, ветеранів Московсько-української війни, дружин загиблих Героїв, священика ПЦУ. На Марш вишиванок прийшли працівники Музею мистецтв, педагоги, робітники "Екостайлу", "Кіровоградгазу" та ТОВ "Радій". На свято у Кропивницький приїхали націоналісти з Новомиргорода, Новгородки та Знам’янки.
     
    Найменший учасник ходи, віком три місяці, їхав у дитячому візочку, дошкільнята  традиційно сидять на плечах тат і дідусів.
     
    Організатором ходи з 2010 року виступає Кропивницька організація ВО "Свобода". Метою акції є об’єднання патріотичної спільноти міста, плекання і поширення української культури на весь світ.