У Кропивницькому судитимуть насильника за спробу зґвалтувати дівчину

  • 21 серп. 2021 09:35
  • 910
    • Новина У Кропивницькому судитимуть насильника за спробу зґвалтувати дівчину Ранкове місто. Кропивницький
     
    Чоловіка, який намагався зґвалтувати неповнолітню неподалік пляжу у Кропивницькому, судитимуть.
     
    Під процесуальним керівництвом ювенального прокурора Кропивницької окружної прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом замаху на зґвалтування неповнолітньої дівчини (ч. 3 ст. 15, ч.3 ст. 152 КК України).
     
    Наразі обвинувальний акт щодо 37-річного кропивничанина скерували на розгляд суду. У разі доведення вини обвинуваченому загрожує від 7 до 12 років ув’язнення.
     
    Як ми уже повідомляли раніше, подія сталася у червні, у Кропивницькому, у вечірній час. 17-річна дівчина поверталася додому. Чоловік пішов слідом за неповнолітньою, напав ззаду, наніс їй кілька ударів, затягнувши дівчину подалі від дороги в кущі та намагався зґвалтувати. В цей час їхав велосипедист, який почув крики про допомогу потерпілої. Злякавшись, що його злочинні дії будуть помічені, нападник почав тікати, але оперативно був затриманий працівниками поліції.
     
    Досудове розслідування провадження здійснювали слідчі Кропивницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області.
    Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
     
     
    Нагадаємо: повідомлення про злочин відносно 17-річної громадянки надійшло до поліції по лінії «102». Потерпіла розповіла, що по дорозі додому, неподалік одного з пляжів, вона побачила чоловіка, який виліз із кущів. У подальшому невідомий затягнув її в хащі, вдарив по обличчю та намагався зґвалтувати. 
     
    Крик дівчини про допомогу почув громадянин, який їхав на велосипеді. Чоловік не залишився байдужим, підбіг до нападника, після чого він із місця пригоди втік.
    Оперативно відреагувавши на повідомлення, на місце події прибули працівники карного розшуку Кропивницького районного управління поліції. За прикметами, які вказала потерпіла, було орієнтовано усі поліцейські наряди, наближено їх до місця скоєння злочину, проведено огляд території та опитування громадян.
     
    У результаті вжитих заходів, протягом 20-ти хвилин після звернення потерпілої, за наявними прикметами, працівники патрульної поліції зупиненили підозрілого громадянина.