Про що домовлятимуться на Саміті Президенти США та України?

  • 17 серп. 2021 15:21
  • 454
    • Новина Про що домовлятимуться на Саміті Президенти США та України? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Міністр оборони України прийняв делегацію Конгресу Сполучених Штатів Америки, інформує Урядовий портал.
     
    Учора, 16 серпня, у Києві, Міністр оборони України Андрій Таран провів зустріч із делегацією Конгресу США, до якої увійшли представники Адам Сміт, Рік Ларсен, Майк Роджерс та Стівен Палаззо. Візит американських політиків передує запланованому на 30 серпня 2021 року Саміту Президентів США та України.
     
    За словами Міністра оборони, у ході майбутнього Саміту очікується, зокрема, підписання двосторонніх угод про співробітництво в оборонній сфері. Україна та Сполучені Штати наразі активно працюють над визначенням пріоритетних напрямів взаємодії для розвитку спроможностей національної безпеки та оборони України.
     
    - Хотів би висловити вдячність за підтримку України у проведенні оборонної реформи та розбудові Збройних Сил України. Ми отримуємо відчутну і важливу допомогу на всіх етапах: від формування бачення перспективної моделі Збройних Сил України до всебічної підтримки розвитку їхніх спроможностей. На цьому етапі наших відносин важливо піднести стратегічне партнерство між Україною та США в оборонній сфері на якісно новий рівень. Воно включатиме конкретні механізми співробітництва у сфері оборони, гарантій безпеки, спільної протидії викликам в регіоні та поглиблення співпраці щодо відновлення суверенітету та територіальної цілісності України, — зазначив Андрій Таран.
     
    Під час розмови представники американської делегації особливо відзначалась важливість продовження сталого руху України до розширення демократичного цивільного контролю над збройними силами.
     
    За словами Андрія Тарана, поєднання зусиль двох країн дозволить посилити оборонну стійкість України. Збройні Сили України підвищать сумісність з відповідними структурами НАТО та зможуть швидко й ефективно реагувати на зростаючі загрози. А це у свою чергу зміцнить позиції союзників та держав-партнерів США на східному фланзі Північноатлантичного Альянсу.