Кіровоградщина: Які проблеми виникають під час вакцинації у районах?

  • 17 серп. 2021 12:58
  • 722
    • Новина Кіровоградщина: Які проблеми виникають під час вакцинації у районах? Ранкове місто. Кропивницький
     
    В Кіровоградській ОДА вказали на типові проблеми в пунктах вакцинації у районах області, інформує ОДА у ФБ.
     
    Сьогодні, 17 серпня, під головуванням очільниці обласної адміністрації Марії Чорної відбулась онлайн-нарада з головами РДА.
     
    Основним питанням наради було обгогворення процесу вакцинації населення від коронавірусної інфекції. Марія Чорна наголосила на важливості збільшення темпу вакцинації, оскільки тільки завдяки таким профілактичним заходам можна уникнути масової захворюваності та поширення цього небезпечного захворювання.
     
    Також начальник департаменту охорони здоров'я Олег Рибальченко повідомив головам РДА про зауваження та недоліки, на яких наголосив профільний міністр Віктор Ляшко, під час свого візиту на Кіровоградщину.
     
    - Під час візитів міністра, представників департаменту до різних пунктів вакцинації у районах помічали типові помилки: порушено встановлені норми координації та візуалізації вказівників, за допомогою яких громадяни можуть дістатись до місця щеплення. У деяких пунктах порушено графік роботи, або місце щеплення проти коронавірусу співпадає з кабінетом планової вакцинації, а це порушення, - повідомив посадовець.
     
    За словами Олега Рибальченка, такі, на перший погляд, мінімальні порушення суттєво впливають на темпи проведення вакцинації. 
     
    За результатами наради голови РДА взяли на особистий контроль дане питання та сприятимуть виправленню зауважень задля якісної роботи пунктів вакцинації.